J. Šiugždinienė siūlo Kauno merui paisyti karantino, savivaldybė atsako: imsimės visų priemonių | Kas vyksta Kaune

J. Šiugždinienė siūlo Kauno merui paisyti karantino, savivaldybė atsako: imsimės visų priemonių

Archyvo nuotr.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Kauno miesto savivaldybės taryboje Jurgita Šiugždinienė kreipėsi į Kauno merą Visvaldą Matijošaitį dėl jo sprendimo ateinantį antradienį sušaukti savivaldybės tarybos posėdį įprasta tvarka, savivaldybės Didžiojoje salėje.

„Seimas šią savaitę skubos tvarka priėmė Vietos savivaldos įstatymo pataisas, kurios numato galimybę savivaldybės tarybos posėdžius organizuoti nuotoliniu būdu ir jame spręsti klausimus, susijus su ekstremaliąja situacija bei karantinu. Deja, tokiu metu miesto meras nusprendė ne tik, kad į darbotvarkę neįtraukti nei vieno klausimo dėl pagalbos medikams, miesto gyventojams ir verslui šiuo sudėtingu metu, bet ir organizuoja jį kaip įprasta, fiziškai susirenkant savivaldybėje. Turime labai aiškius Vyriausybės sprendimus dėl susibūrimų organizavimo šiuo metu ir labai apmaudu, kad jų nepaisome taip demonstruodami blogą pavyzdį visuomenei. Visi suprantame, kad tai kelia grėsmę ne tik posėdžio dalyviams, bet ir visuomenei“, – teigė J. Šiugždinienė.

Tuo tarpu Kauno miesto savivaldybės atstovai teigia, jog miestas gilinosi, kaip galima būtų surengti nuotolinį posėdį, tačiau paaiškėjus, kad nuotoliniu būdu galima priimti tik ekstremalios situacijos nutarimus, o miesto reikalai nesustoja ir reikalauja sprendimų, posėdį ateinantį antradienį turės surengti.

„Kauno savivaldybė ėmėsi iniciatyvos ir pasiruošimo darbų, kad tiek tarybos, tiek komitetų posėdžiai vyktų nuotoliniu būdu. Tačiau Seime prieš keletą dienų buvo priimtos LR Vietos savivaldos įstatymo pataisos, kuriose numatoma, kad savivaldybių tarybų posėdžius nuotoliniu būdu organizuoti bus galima tik dėl labai siauro klausimų sąrašo (pvz., reikės skirti papildomų lėšų ar patalpas karantino reikmėms). Kitaip tariant, pagal šią tvarką absoliuti dauguma įprastų tarybos posėdžio klausimų nuotoliniu būdu svarstomi būti tiesiog negali. Kadangi dauguma ateinančio tarybos posėdžio darbotvarkėje numatytų klausimų nepatenka į Seimo numatytą nuotoliniu būdu svarstytinų klausimų kategoriją, tarybos posėdis vis dėlto turės vykti įprasta tvarka“, – teigia Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius.

Tarybos narė J. Šiugždinienė miesto merui pateiktame siūlyme rekomenduojama antradienio savivaldybės tarybos posėdį organizuoti nuotoliniu būdu ir jame svarstyti klausimus, kurie padėtų valdyti situaciją dėl naujojo koronaviruso COVID-19 plitimo. Jeigu galimybės organizuoti posėdį nuotoliniu būdu savivaldybės vadovai nerastų, siūloma jį atidėti ik tol, kol epidemiologinė situacija leis jį organizuoti nekeliant grėsmės jo dalyviams ir visuomenei. Šiuo metu savivaldybės tarybai pateiktame posėdžio darbotvarkės projekte nėra įtrauktas nei vienas klausimas, susijęs su ekstremaliąja situacija ar karantinu.

Kauno miesto savivaldybė žada, kad artimiausio posėdžio metu bus imamasi visų apsaugos priemonių ir Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų, posėdyje dalyvauti galės tik tarybos nariai, kurie gerai jaučiasi ir neprivalo saviizoliuotis. Posėdyje negalės dalyvauti jokie pašaliniai asmenys. Tiesa, gyventojai posėdį stebėti, kaip ir visuomet, galės internetu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA