Šimtai lietuvių užsakomaisiais skrydžiais parskraidinami į Lietuvą | Kas vyksta Kaune

Šimtai lietuvių užsakomaisiais skrydžiais parskraidinami į Lietuvą

BNS 2020/03/20 08:10
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šimtai Lietuvos piliečių penktadienį užsakomaisiais skrydžiais turėtų grįžti į Vilnių iš Valensijos ir Paryžiaus ir oro uostų, skrydis iš tolimųjų kraštų grįžtantiems piliečiams organizuojamas ir per Varšuvą, o į Kauną parskris lietuviai iš Kopenhagos.

Vilniaus oro uoste šiek tiek po penktos ryto leidosi lėktuvas iš Ispanijoje esančio Valensijos miesto, iš kurio laineris pakilo vėlų ketvirtadienio vakarą.

Penktadienį į Vilnių skris ir lėktuvas iš Paryžiaus, jis iš Bovė (Beauvais) oro uosto turėtų pakilti 16.30 val.

Skrydžius organizuoja Lietuvos Užsienio reikalų bei Susisiekimo ministerijos su bendrovėmis „Tez Tour“ ir „Kidy Tour“.

Taip pat Lietuvos piliečiams sudaryta galimybė skristi per Varšuvą, grįžtant iš tolimųjų kraštų su Lenkijos avialinijų „LOT“ lėktuvais. Skrydis iš Lenkijos sostinės į Vilnių numatomas 22 val. vakaro. Šiuo skrydžiu taip pat rūpinasi „Kidy Tour“.

Kopenhagoje įstrigusiems lietuviams sudaryta galimybė grįžti Danijos oro linijų bendrovės „DAT“ lėktuvu, kuris pakilti iš Danijos sostinės turėtų 19.15 val. vietos laiku, o nusileisti Kaune 22.10 val. Lietuvos laiku.

Visi skrydžiai mokami.

Užsienyje dėl koronaviruso pandemijos įstrigusių piliečių grįžimui šeštadienį taip pat numatytas skrydis iš Londono, pirmadienį – iš Amsterdamo ir iš Indonezijos Balio salos.

Grįžtantiems oro uostuose taikomos sugriežtintos patikros procedūros, imami jų kontaktiniai duomenys, visiems grįžusiems privalomas 14 dienos karantinas, už jo pažeidimą gresia teisinė atsakomybė.

Šiuo metu Lietuvoje nustatyti 48 ligos atvejai, 1 ligonis – pasveiko. Sergamumo situaciją Lietuvoje galite stebėti nuolat atnaujinamame žemėlapyje čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA