Suplanuotas specialus traukinys iš Kijevo į Rygą: stotelė numatyta ir Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Suplanuotas specialus traukinys iš Kijevo į Rygą: stotelė numatyta ir Lietuvoje

Asociatyvi / Lietuvos geležinkelių nuotr.

Savaitgalį iš Kijevo į Rygą suplanuotas specialus traukinys Baltijos šalių piliečiams, pranešė „Lietuvos geležinkeliai“. Traukinys važiuos ir į Vilnių, čia parvyks apie 30 lietuvių.

„Lietuvos geležinkelių“ grupei priklausanti keleivių vežimo bendrovė „LG Keleiviams“ Lietuvoje esantiems ir dėl uždarytų sienų išvykti negalintiems ukrainiečiams padės grįžti į tėvynę.

Taip pat šiuo specialiuoju traukiniu Vilnių ir Rygą pasieks iš Ukrainos namo sugrįžti norintys lietuviai, latviai ir estai, kurie turi tranzitines vizas kelionei per Baltarusiją. Dabartiniais duomenimis, iš Kijevo į Vilnių parvyks apie 30 lietuvių, rašoma „Lietuvos geležinkelių“ pranešime spaudai.

Planuojama, kad traukinys iš Kijevo išvyks kovo 21 d. 12.55 val. vietos laiku ir važiuos iki Vilniaus bei Rygos. Vilniuje jo sulaukti planuojama kovo 22 d. paryčiais, apie 3.50 val., Rygoje – apie 8.30 val. Rygoje paėmęs ukrainiečius, traukinys kovo 22 d. vakarą, apie 19.40 val., pajudės link Šiaulių ir Vilniaus geležinkelio stočių – jose bus laipinami kelionės namo Lietuvoje laukiantys ukrainiečiai.

Kaip sako bendrovės „LG Keleiviams“ generalinis direktorius Linas Baužys, specialusis traukinys, atsiliepiant į Ukrainos pagalbos prašymą, organizuotas bendradarbiaujant Lietuvos, Baltarusijos, Latvijos ir, žinoma, pačios Ukrainos geležinkelių įmonėms.

„Suprantame, kaip šioje sudėtingoje situacijose svarbu susitelkti ir pagelbėti vieni kitiems. Prieš keletą dienų organizavome lietuvių grįžimą iš Frankfurto į Kauną, dabar – nauja, ne ką mažiau svarbi misija: padėti estams, latviams ir lietuviams pasiekti Rygą bei Vilnių, o ukrainiečiams – Kijevą. Dėsime visas pastangas, kad žmonės saugiai ir patogiai grįžtų namo“, – sako L. Baužys.

Bilietų iš Kijevo į Vilnių ir Rygą pardavimas artimiausiu metu prasidės šioje platformoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA