Orlaivių išlaidoms dėl grįžtančių lietuvių kompensuoti – papildomi 1,2 mln eurų | Kas vyksta Kaune

Orlaivių išlaidoms dėl grįžtančių lietuvių kompensuoti – papildomi 1,2 mln eurų

BNS 2020/03/20 15:20
R. Tenio nuotr.

Susisiekimo ministerija sako ir toliau organizuosianti skrydžius norintiems grįžti lietuviams. Kompensuoti orlaivių išlaidas, kai jie skrenda nepilni, numatyta 1,2 mln. eurų.

Ministras Jaroslavas Narkevičus pranešė, kad penktadienį norintys grįžti į Lietuvą iš tolimųjų šalių gali pasinaudoti Lenkijos LOT skrydžiu iš Varšuvos į Vilnių, taip pat per Varšuvą jie gali grįžti iš Portugalijos, o šeštadienį ir pirmadienį galės sugrįžti įstrigę Londone, pirmadienį vyks skrydžiai iš Paryžiaus, Amsterdamo ir Balio į Vilnių, o kitą penktadienį – iš Tailando ir Vietnamo į Kauną.

„Mes nesustojamai dirbame, organizuojame skrydžius, turime tam tam tikrą sąryšį su kompanijomis, nes visi skrydžiai užsakomieji, reiškia, yra mokami, ir atsižvelgus į nuolaidinius susitarimus, ten, kur lėktuvuose dar bus vietų ir jis skris nepilnas, kompensuosime orlaivių išlaidas“, – žurnalistams penktadienį sakė J. Narkevčius.

Pasak jo, grįžti į Lietuvą šiuo metu nori daugiau nei 5 tūkst. šalies piliečių, o per pastarąsias dienas įvairiais būdais grįžo 1340 žmonių.

„Darome viską, kad sudarytume galimybes jiems grįžti, bet turime ir tokių atvejų, kai užsiregistravusieji piliečiai net išsipirkę bilietus neatvyksta į oro uostą“, – sakė ministras.

Pasak jo, penktadienį norintys grįžti į Lietuvą iš tolimųjų šalių gali pasinaudoti Lenkijos LOT skrydžiu iš Varšuvos į Vilnių, kuris numatytas 22 valandą.

„Stengiamės subalansuoti Lietuvos piliečių atskridimą į Varšuvą, kad galėtų šiandien atskristi namo, į Vilnių. (…) Iki 3 val. nakties derinome galimybes išskristi iš Jungtinių Arabų Emyratų, iš Abu Dabio, buvo keblumų su registracija, iš Kenijos, iš Bankoko ir ypač iš Indijos. Teko netgi tiesiogiai kontaktuoti su orlaivių atstovais, kalbėti apie pavardžių pateikimą, nes baigiantis registracijai buvo Lietuvos piliečių, kurie pageidavo skristi ir visus organizacinius keblumus reikėjo spręsti ir tai buvo padaryta“, – sakė ministras.

J. Narkevičiaus teigimu, penktadienį Lietuvos piliečiams yra galimybė grįžti ir iš Portugalijos.

„Reikėtų iš Portugalijos sostinės susirasti skrydį į Varšuvą, tuomet jungiamuoju skrydžiu grįžti iš Varšuvos į Vilnių, arba dar viena galimybė – iš Lisabonos į Amsterdamą, ir grįžti užsakomuoju reisu iš Amsterdamo kovo 23 dieną“, – sakė ministras.

Penktadienį taip pat įvyko užsakomasis skrydis į Vilnių iš Valencijos, organizuojamas ir skrydis iš Paryžiaus į Vilnių bei iš Kopenhagos į Kauną.

Anot ministro, šeštadienį, kovo 21-ąją ir pirmadienį, kovo 23-ąją, galimybę grįžti turi įstrigusieji Londone. Kovo 23 dieną taip pat organizuojami skrydžiai iš Paryžius, Amsterdamo ir Balio į Vilnių. Tailande ir Vietname esantiems lietuviams kovo 27 dieną numatytas specialus skrydis į Kauną.

Ketvirtadienį 186 žmonės atvyko užsakytu skrydžiu iš Valencijos, 180 – iš Amsterdamo. Trečiadienį į Klaipėdą atplaukė Lietuvos ir užsienio piliečius gabenęs keltas, kuriuo atvyko 95 lietuviai, 34 latviai ir 8 estai, taip pat atskrido ir du lėktuvai iš Tenerifės, kuriuose iš viso buvo 301 keleivis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA