Neringa įveda papildomą registraciją dėl karantino pajūryje: į atvykėlius žiūrima skeptiškai | Kas vyksta Kaune

Neringa įveda papildomą registraciją dėl karantino pajūryje: į atvykėlius žiūrima skeptiškai

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Vyriausybei visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbus karantiną, Neringoje ženkliai pagausėjo karantino režimo periodui čia apsistojusių kitų šalies miestų gyventojų. Todėl kurorto savivaldybė apgyvendinimo paslaugas teikiančių verslininkų prašo juos visus privalomai registruoti. Kas bus daroma su sąrašais, kol kas neaišku, tačiau tikinama, kad anketose nurodyti duomenys bus griežtai naudojami tik koronaviruso prevencijos tikslais, laikantis šalies įstatymų ir teisės aktų.

Pasak Neringos savivaldybės, pasigirsta nuogąstavimų, kad Neringa gali tapti vieta ir būtinąją 14-kos dienų saviizoliaciją atliekantiems asmenims.

„Siekdama sukontroliuoti bei užkirsti kelią galimam viruso plitimui, Neringos savivaldybė kreipiasi į kurorto apgyvendinimo paslaugų teikėjus, prašydama karantino režimo laikotarpiu privalomai registruoti visus atvykstančius asmenis“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Neringos savivaldybės administracija parengė specialias anketas, skirtas asmenims, apsistojusiems Neringos apgyvendinimo įstaigose ar pas fizinius asmenis.

Anot kurorto valdžios, šios anketos leis imtis prevencinių veiksmų, o nustačius koronaviruso atvejį, padės tinkamai reaguoti.

Anketoje prašoma nurodyti svečio vardą, pavardę, vaikų vardus ir pavardes, gimimo metus, pilietybę, atvykimo laiką, ar per pastarąsias 14 dienų lankėsi užsienyje, taip pat mobiliojo telefono numerį, adresą, kitus kontaktinius duomenis.

Karantinas prie jūros

Norintiems karantino laikotarpį praleisti prie jūros apgyvendinimo paslaugų tiekėjai pradėjo siūlyti klientų norus pildančias apgyvendinimo paslaugas. Portaluose nuolat skelbiamos ir atnajinamos apgyvendinimo vietos, kuriose galima praleisti laiką karantino metu.

„Grynas oras, gamta ir galimybė laiką leisti lauke (tuo pat metu – išlaikant saugų atstumą nuo kitų žmonių), jums suteiks galimybę sustiprinti imuninę sistemą, palaikyti tiek savo, tiek vaikų pozityvią savijautą ir gerą nuotaiką šeimoje“, – rašoma apgyvendinimo paslaugų socialiniame tinkle.

Tiesa, tokiais saviizoliacijos pasiūlymais internautai nėra labai patenkinti. „Įsidėmėsiu vietas, į kurias niekada nekelsiu kojos“, – socialiniame tinkle piktinasi moteris.

„Jokių įleidimų į Neringą. Ten ir žmonių yra. Karantinuokitės savo mieste. Namuose. Nėra čia ko važiuoti į kurortą. Karantinas visur“, – kategoriškai teigia svečių savo mieste nenorinti priimti moteris.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, pajūryje į visus atvykėlius žiūrima per padidinamąjį stiklą, stengiamasi neturėti socialinių ryšių su iš užsienio atvykusiais neringiškiais ar čia per karantiną atvykusiais svečiais.

„O vis gi galėtų uždrausti turistaujantiems lankytis Kuršių Nerijoje, gyventojų ir taip ne per daugiausiai, baisu net pagalvoti, kad Korona dar labiau išretins mūsų gretas, tada tikrai galės įtraukti neringiškius į Raudonąją knygą, kaip nykstančią rūšį. Čia net nėra normalios maisto prekių parduotuvės. Mažame Maximos konteineryje po darbo neradau nei bulvių, nei svogūnų, nei česnakų, nei grikių, nei tuoletinio popieriaus, vos keli pakeliai ryžių ir miltų, o apie dezinfekcijos priemones pardavime galime tik pasvajoti“, – socialiniame tinkle teigia vietos gyventoja.

Tačiau ne visi nusiteikę taip pesimistiškai.

„Iš kai kurių komentarų galima dayti išvadą, kad vasarai reikia pasiūti Dovydo žvaigždes ir kabinti ant skvernų, kad atskirtume, kur vietinis ar nevietinis… Visiems labai linkiu nepraleisti progos būti mandagiems, nes kad ir kaip bebūtų, jūs esate mūsų kurorto veidrodis. Nuo viruso niekas neapsaugos, jei patys nebūsite sąmoningi, o baksnosit į atvykėlius. Jei žmogus teiraujasi ar įmanoma išsinuomot butą, to nedarykit ir tiek. Galų gale, miške ir pajūriu vaikščiot visiems vietos užteks, ir virusas tikrai nesirinks prie ko kibti: vietinio ar nevietinio. Saugokti save ir aplinkinius, tik be pagalių ir suirutės“, – teigia kita socialinio tinklo vartotoja.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA