L. Linkevičius: į Lietuvą jau grįžo apie tūkstantis užsienyje įstrigusių piliečių | Kas vyksta Kaune

L. Linkevičius: į Lietuvą jau grįžo apie tūkstantis užsienyje įstrigusių piliečių

BNS 2020/03/19 08:30
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Užsienyje dėl užvertų sienų plintant koronavirusui galėjo įstrigti iki 6 tūkst. Lietuvos piliečių, apie tūkstantis jų jau turėjo grįžti, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Mūsų duomenimis, (įstrigo – BNS) iki šešių tūkstančių. Bet čia yra tie duomenys, kurie buvo patekti, kuomet kvietėme registruotis ir turėtų būti koreguojami“, – LRT radijui ketvirtadienio rytą sakė ministras.

„Manome, kad iki tūkstančio turėjo grįžti“, – pridūrė jis.

Daugiausia piliečių, anot L. Linkevičiaus, yra Ispanijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje. Taip pat apie 1,5 tūkst. žmonių yra ne Europos Sąjungos šalyse, iš kur grįžti sudėtingiau.

Ministras teigia, kad užsiregistravusiųjų, jog negali savo jėgomis grįžti, skaičiai neatitinka realios situacijos, kadangi „registravosi visi, net ir tie, kurie neketino netrukus grįžti, palaukdami palankesnių situacijų keliavimui“, taip pat yra išvykusių piliečių, bet apie tai nepranešusių.

Ministras ragina piliečius suskubti ir registruotis į siūlomus reisus, kadangi ateityje gali nebelikti alternatyvų grįžti į Lietuvą.

L. Linkevičius sako, kad Lenkijai nepraleidžiant per savo šalį lengvųjų automobilių, situacija dėl Vokietijoje įstrigusių Lietuvos piliečių baigia išsispręsti: į Lietuvą praleisti aštuoni autobusų ir mikroautobusų konvojai, keleiviai su automobiliais nukreipiami į Zasnico, Kylio uostus, kur vyksta keltai iki Lietuvos arba Latvijos, taip pat iki sekmadienio iš Frankfurto į Vilnių skraidys „Lufthansa“ reisai.

Ministras taip pat pabrėžė, kad visiems ES piliečiams, įskaitant ir lietuvius, Varšuvos oro uostas yra atviras tranzitui. Tad, esant reikalui, Lietuvos piliečiai iš kai kurių šalių galėtų parskristi Lenkijos aviakompanijos „LOT“ iki Varšuvos, tuomet suorganizavus komercinius skrydžius grįžti ir į Lietuvą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA