Išaiškino, kokia prekyba ir paslaugos leidžiamos karantino metu | Kas vyksta Kaune

Išaiškino, kokia prekyba ir paslaugos leidžiamos karantino metu

Asociatyvi / Kas vyksta Kaune nuotr.

Nuo pat karantino pradžios portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susilaukia nemažai užklausų, kokia prekyba ir paslaugos yra leidžiamos karantino metu. Į Visuomenės informavimo grupei siųstus klausimus dėl būtinųjų maisto produktų, pramoninių prekių ir paslaugų atsako LR Vyriausybės kanceliarijos Ryšių su visuomene skyriaus patarėja Žydrė Lyčienė. 

Pasak jos, vadovaujantis Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministro – Valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo kovo 15 d. priimtu sprendimu, Lietuvos teritorijoje nėra ribojama prekyba visomis maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekėmis ir ortopedijos techninėms priemonėmis. Dėl šios priežasties šiomis prekėmis prekiaujančios prekybos vietos (parduotuvės, prekybos centrai, vaistinės, turgavietės ir kt.) gali veikti.

Paslaugų sektoriuje leidžiama viešojo maitinimo paslaugas teikiančių įmonių veikla tik tuo atveju, jei šios įmonės vykdo tik patiekalų gamybą išsinešimui ar pristatymui į namus.

Taip pat atstovė pasidalino Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2015 m. gegužės 25 d. priimtu įsakymu, pagal kurį yra patvirtintas rekomenduojamas maisto produktų asortimentas ir vieno gyventojo paros suvartojimo norma, kurie būtų taikomi nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties metu.

Supažindiname skaitytojus su susistemintu sąrašu, pilną jo versiją rasite čia .

Dėl koronaviruso plitimo stabdymo Lietuvoje iki kovo 30 d. 24 val. yra paskelbtas karantinas, prašoma gyventojų laikytis nurodytų rekomendacijų – viešosiose vietose lankytis tik būtinais atvejais, nesibūriuoti, vienas nuo kito laikytis saugaus 2 metrų atstumo, jokiu būdu neiti iš namų, jei pastebi pirmuosius persišaldymo simptomus.

Šiuo metu Lietuvoje nustatyti 26 ligos atvejai, 1 ligonis – pasveiko. Sergamumo situaciją Lietuvoje galite stebėti nuolat atnaujinamame žemėlapyje čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA