Patvirtintas naujas koronaviruso atvejis: asmuo izoliuotas Kaune | Kas vyksta Kaune

Patvirtintas naujas koronaviruso atvejis: asmuo izoliuotas Kaune

R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad kovo 17 d. vėlų vakarą patvirtintas dar vienas koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejis. Iš viso šiuo metu patvirtintų atvejų Lietuvoje – 26.

SAM patikslina, kad asmuo izoliuotas ir gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje. Jis neseniai grįžęs iš užsienio – Austrijos.

Dėl naujo atvejo pradėtas epidemiologinis tyrimas.

Ministerija primena, kad nuo vakar žmonės, grįžę iš bet kurios užsienio valstybės, o ne tik iš konkrečių, kaip iki tol, laikomi galimai užsikrėtusiais, jei jiems pasireiškia bent vienas ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingas simptomas.

Taigi keliautojams, grįžusiems iš bet kurios šalies, 14-lika dienų būtina izoliuotis. Jiems būtina kasdien matuotis kūno temperatūrą, stebėti sveikatą ir, jei atsiranda bent vienas ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingas simptomas – staiga pradėjus karščiuoti, kosėti, prasidėjus dusuliui – pirmiausia būtina skambinti į Karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808.

[susije_video kurie=””]

Daugėjant atvejų, gyventojai raginami ypatingą dėmesį skirti priemonėms, padėsiančioms sumažinti infekcijos plitimą.

Būtina maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA