„Kino pavasaris“ kviečia į virtualiąją festivalio atidarymo ceremoniją | Kas vyksta Kaune

„Kino pavasaris“ kviečia į virtualiąją festivalio atidarymo ceremoniją

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Šiemet festivalį namuose kuriantis „Kino pavasaris“ visos Lietuvos žiūrovus kviečia drauge atidaryti jubiliejinį renginį. Kovo 19 dieną 19.00 valandą „Kino pavasario“ „Facebook“ paskyroje bus galima stebėti virtualiąją atidarymo ceremoniją, kurioje dalyvaus ne tik festivalio komanda, bet ir šalies kultūros bei meno pasaulio žmonės.

Po šios transliacijos pirmą kartą festivalio istorijoje atidarymo filmą vienu metu galės žiūrėti visi Lietuvos žiūrovai. 25-ąjį festivalį atidarys šiandien itin aktuali prancūzų režisierės Alice Winocour drama „Proksima“, rašoma Kino pavasario“ pranešime žiniasklaidai.

Pasak „Kino pavasario“ generalinio direktoriaus Algirdo Ramaškos, dabar, kaip niekada, turime išlikti vieningi.

„Ištisus metus ruošiamės šiam jubiliejiniam festivaliui. Mūsų, kaip ir daugelio, planai buvo smarkiai pakoreguoti. Viliamės, kad tai mus padarys dar kūrybiškesnius ir stipresnius.

Ir nors negalime parodyti filmų didžiajame ekrane bei susitikti pabendrauti su žiūrovais, jiems duotą pažadą – parodyti laukiamiausius filmus – ištesėsime. Buvome priversti atšaukti festivalio atidarymą kino teatre. Tačiau švęsti namuose ir virtualiojoje erdvėje mums niekas nesutrukdys. Tad kviečiame pasipuošti ir su gera nuotaika kartu atidaryti 25-ąjį „Kino pavasarį“, – kviečia A. Ramaška.

Organizatoriai ragina žmones pasidaryti šventę namuose, įsiamžinti, o savo nuotraukomis pasidalyti socialiniuose tinkluose ir su festivalio komanda. Transliacijos feisbuke žiūrovų laukia staigmena, kurią festivalio komandai padėjo įgyvendinti žinomi šalies kultūros ir meno atstovai.

Po atidarymo ceremonijos kviečiame žiūrėti atidarymo filmą „Proksima“ (Proxima). Jis pasakoja apie ateities misijai į Marsą besiruošiančią astrofizikę Sarą, kuri turi atsisveikinti ne tik su mažamete dukra, bet ir su visa gimtąja planeta. Pagrindinį Saros vaidmenį sukūrė garsi prancūzų aktorė Eva Green. Ją žiūrovai prisimena iš filmų „Kazino „Royale“ (rež. John Huston) ar italų kino klasikos „Svajotojai“ (rež. Bernardo Bertolucci).

Atidarymo filmą „Proksima“ bus galima išsinuomoti pasirinktoje namų kino platformoje: naujos kartos televizijos TELIA TV filmų nuomoje, internetinėje namų kino platformoje „Žmonės Cinema“, „TV3 Grupės“ turinio platformoje „Go3“, „Cgates“ SUMANIOS TV „Kino klube“ ir kino platformoje„Kinofondas“.

Instrukcija, kaip naudotis namų kino platformomis čia.

Kovo 19–balandžio 2 dienomis minėtose namų kino platformose festivalio žiūrovų lauks daugiau nei 100 filmų. Ilgametražių filmų peržiūros kaina – 6,49 Eur, o trumpametražių – 1,49 Eur.

Festivalio namuose repertuaras čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA