Į Kauną traukiniu iš Vokietijos atvyko 61 keleivis: jų sveikata tikrinama | Kas vyksta Kaune

Į Kauną traukiniu iš Vokietijos atvyko 61 keleivis: jų sveikata tikrinama

BNS 2020/03/18 08:02
Asociatyvi / Kas vyksta Kaune nuotr.

Ankstų trečiadienio rytą iš Frankfurto prie Oderio į Kauną atvyko traukinys, atvežęs prie Vokietijos ir Lenkijos sienos įstrigusius lietuvius, baltarusius, ukrainiečius, latvį.

„Traukinys atvyko 5.30 valandą. Viskas pavyko gerai“, – BNS sakė „Lietuvos geležinkelių“ grupės bendrovės „LG keleiviams“ generalinis direktorius Linas Baužys.

Traukiniu iš Vokietijos atvyko 61 žmogus, iš jų – 35 Lietuvos piliečiai.

Pasak L. Baužio, keleivius Kaune pasitiko visuomenės sveikatos specialistai, jie atliko keleivių patikrą. Po to po vieną palydėjo į autobusą.

Užsieniečius pasitiko jų šalių ambasadų darbuotojai.

„Ir užsieniečiams, ir Lietuvos gyventojams parūpinti autobusai, kad parvežtų namo“, – sakė „LG keleiviams“ vadovas.

Traukinys iš Vokietijos pajudėjo antradienio popietę. Lenkijoje ir Lietuvoje buvo pakeisti tik lokomotyvai, keleiviams perlipti į kitus vagonus nereikėjo.

„Pirmą kartą per tokį trumpą laiką, ne pilną parą, buvo suderintas toks tarptautinis maršrutas. Paprastai tai užtrunka dvejus-trejus metus“, – BNS sakė L. Baužys.

Jo teigimu, šis reisas pavyko tik dėl europinės vėžės.

Bendrovės skaičiavimu, šio traukinio kelionė iš Vokietijos į Lietuvą gali kainuoti iki 50 tūkst. eurų.

Lietuviai Vokietijos ir Lenkijos pasienyje strigo, kai Lenkija naktį iš šeštadienio į sekmadienį uždarė šalies sienas dėl koronaviruso plitimo. Situaciją paaštrino lenkų sprendimas konvojumi nepraleisti lengvųjų automobilių.

Į Lietuvą grįžti norintys šių automobilių vairuotojai, paleidę keleivius, turėjo nuvykti į maždaug už 400 kilometrų esantį Zasnico jūrų uostą. Iš ten po vidurnakčio išplaukė keltas su 99 automobiliais ir 137 keleiviais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA