Gyvenimas mieste nesustoja: dalis maitinimo įstaigų maistą toliau tiekia į namus | Kas vyksta Kaune

Gyvenimas mieste nesustoja: dalis maitinimo įstaigų maistą toliau tiekia į namus

Antroji karantino diena Kaune prasideda geromis naujienomis: jei pristigsite maisto namuose ar nebus noro patiems gamintis, kelios Kauno maitinimo įstaigos skubiai persitvarko ir maistą saugiai pristatys į jūsų namus arba pakvies užsisakyti ir patiems pasiimti jau pagaminto išsinešimui.

Paskelbė apie iniciatyvą

Kaune pirmadienio naktį įvestas karantinas sustabdė beveik visų miesto maitinimo įstaigų veiklą – ant daugumos jų durų ir socialinių tinklų sienų iškabinti skelbimai „Nedirbame dėl karantino“. Tačiau dalis įstaigų visgi veiklos nenutraukė ir tikisi, jog šis žingsnis – pasiteisins. Kadangi visuomenę pasiekia vis daugiau informacijos apie tai, kad dviejų savaičių karantinas gali užsitęsti iki dviejų mėnesių, nusprendusieji siūlyti maisto išsinešimui paslaugą, tikisi jau greitai sulaukti sugrįžtančių lankytojų antplūdžio.

Apie tai, kad dirba ir siūlo maisto išsinešimui paslaugą bene garsiausiai pirmadienio rytą pranešė „Jurgis ir drakonas“. Šio šeimos tinklo restoranai paskelbė medikų palaikymo iniciatyvą, kuria įsipareigojo  šios savaitės metu neatlygintinai tiekti tam tikrą maisto porcijų kiekį Vilniaus ir Kauno medikams bei pasidalino tokio jau paruošto maisto vaizdais (nuotraukoje). Dailiai supakuotos salotos ir gardžios picos, kaip rašoma pranešime spaudai, Kaune iškeliavo į LSMUL Kauno klinikas. Restoranų vadovė Odeta Bložienė į šią iniciatyvą pakvietė jungtis ir kitas maitinimo įstaigas.

Prie medikų palaikymo iniciatyvos kviečia jungtis ir kitus/ „Jurgis ir drakonas“ nuotr.

Kad Kaune maistą savanoriams tiekia restoranų tinklas „London Grill“ pirmadienį savo socialinio tinklo Facebook paskyroje parašė buvęs premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas, pats restoranas apie tai informacijos neskelbė. Greičiausiai, gerus darbus daro tyliai.

PAPILDYTA 2020.03.17 d. 16:30 val. „London Grill“ rinkodaros vadovas Andrius informavo portalą, kad jų restoranas sulaukė prašymo pamaitinti Kauno Koronos karštosios linijos savanorius. „Šiuo metu viešojo maitinimo sektorius išgyvena neįtikėtinai sunkų laikotarpį ir visišką nežinomybę dėl ateities, tačiau suprantame, kaip svarbu padėti vieni kitiems, siekiant bendro tikslo“, – komentavo Andrius. Pasak jo, šiuo metu yra baigiamos derininti paskutinės detalės dėl maitinimo ir artimiausiu metu „London Grill“ neatlygintinai prisidės prie šių karantino metu itin svarbių darbuotojų maitinimo.

Persitvarko ir dirbs

Apie tai, kad imasi specialių priemonių ir tieks maistą išsinešimui savo socialiniuose tinkluose informavo kauniečių pamėgta picerija „Mama Pizza“, restoranas „Višta puode“, „Casa Della Pasta“, taip pat minėtieji „London Grill“ ir „Jurgis ir drakonas“. Dalies minėtų kaviniu asortimentą taip pat galima užsisakyti ir per mobiliąją programėlę „Wolt“.

Antradienio rytą informacija, kad pardavinės pietus išsinešimui portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė restorano „Fresh buffet Medžiotojų užeiga“ atstovai. Jie nurodė, kad atsiskaitymas galimas kortele atsiimant maistą.

Apie tai, kad nestabdo kavos gamybos ir užkandžių išsinešimui veiksmo pirmadienį skelbė „Vero Cafe“ bei „Cafeine“. Tiesa, dauguma šių įstaigų informavo, kad stabdo galimybę atsiskaityti grynaisiais pinigais bei prašo laikytis maisto atsiėmimo vietose saugaus dviejų metrų atstumo bei žada įrengti reikalingus atitvarus bei perspėjančias juostas.

Taikys dideles nuolaidas

„Višta puode“ patiekalams iš meniu bus taikomos nuolaidos/ R. Tenio. nuotr.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ antradienį sako restorano „Višta puode“ vadovė Viltė, jau savaitgalį pradėtos taikyti papildomos nuolaidos maistui išsinešimui, o paskelbus apie karantiną, visgi nuspręsta nestabdyti visai veiklos ir bandyti šiuo sudėtingu visiems periodu ir toliau rūpintis maisto gamyba. „Sulaukėme labai didelio klientų palaikymo, žiūrėsim, kaip pasiteisins“, – viltingai kalbėjo Viltė Žuromskaitė.

Ji sakė, kad antradienį restoranas bus pilnai pasiruošęs priimti užsakymus, visam maistui iš meniu, kurį restoranas pristatys nemokamai, bus taikoma 20 proc. nuolaida. O atvykus atsiimti užsakymo pačiam – paruošti gardūs patiekalai kainuos net 30 proc. pigiau. „Žinoma, atsiskaitymo grynaisiais nevykdysime, galvojame, kaip įrengti saugią maisto atsiėmimo salelę restorano svetainėje, kad klientai turėtų kuo mažesnę kontakto galimybę. Visais dezinfekciniais skysčiais esame apsirūpinę jau anksčiau, taip pat atlikę pilną dezinfekciją patalpų – tiek lankytojų salių, tiek virtuvės“, – sako moteris.

Po tai kai viešoje erdvėje pasklido įtarimai, kad restorane asmeninėje šventėje galėjo lankytis koronavirusu Šiaurės Italijoje užsikrėtusi kauniečių pora, restoranas skubiai ėmėsi visų reikalingų apsaugos priemonių, nuo darbo nušalino visus galėjusius su šiais klientais kontaktą turėti personalo darbuotojus. „Visi kol kas sveiki, sėdi užsidarę namuose. Konsultavomės ir su mitybos institutu, medikais – visi patvirtino, dirbti galime toliau“, – sako Viltė.

Mama be picos nepaliks 

Itin progresyviai visoje šitoje situacijoje Kaune atrodo picerija „Mamma Pizza“. Pirmadienio rytą jie ne tik paskelbė apie tai, kad dirbs ir tieks picas išsinešimui, bet ir duryse įsirengė specialų langelį, kad užsakymą būtų patogu atsiimti, jei nuspręsite picos atvažiuoti pasiimti patys. Taip pat restorane per savaitgalį buvo įrengtas ozono generatorius, kuris ne tik naikina koronavirusą, bet ir dezinfekuoja orą, kuriuo kvėpuoja darbuotojai.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė „Mamma Pizza“ marketingo vadovė Ugnė Timukaitė, jau sekmadienio vakarą pradėta siūlyti užsisakyti picas išsinešimui, o pirmadienio rytą atidarytas langelis, per kurį svečiai gali saugiai atsiimti savo užsakymus. „Tai pas mus kaip ir niekas nesustojo, šiandien net daugiau išvežėme picų į namus, nei įprastai pirmadienį“, – sakė U. Timukaitė  bei pažadėjo ir kitomis dienomis dalintis šia kauniečiams aktualia informacija.

„Pica tikrai ne vienam šiandien pagerino nuotaiką, o užsisakiusieji džiaugėsi, kad dirbame“, – sakė ji.

„Mamma pizza“ pica / „Mamma pizza“nuotr.

Dirba maži ir dideli

Apie tai kad dirbs ir tieks maistą į namus ar siūlys išsinešimui pirmadienį savo svečius informavo nedidelės maitinimo įstaigos, tokios kaip „Žalia pupa“, „Gardžios istorijos“ ir keletas kitų.

Visgi, dauguma Kauno maitinimo įstaigų bent jau artimiausias dvi savaites dirbti neketina. Telefonu pirmadienį atsiliepęs madingo „Michelle“ restorano Kaune savininkas Marijus sakė, kad dabar dirbti nelabai būtų prasmės, nes visi prisipirko maisto parduotuvėse ir greičiausiai klientų, norinčių užsisakyti maisto iš restoranų, bus nedaug. „Vėliau žiūrėsime, gal ir atnaujinsime veiklą, jei matysime, kad atsiranda paklausa. Kol kas manome, kad pasiūlos Kaunui pakanka, o mes vykdome Vyriausybės nurodymus – izoliuojamės“, – sakė jis.

Apie tai kad nedirba savo socialiniuose tinkluose nuo pirmadienio skelbia populiarios dienos pietų vietos – „Holas“ ir „DIA“. „Momo Grill Kaunas“ apie darbo laiką karantino metu neinformuoja ir parašius žinutę, atskriejo atsakymas, kad restoranas nedirba iki kovo 30 d. „PJazz“ skelbia, kad gamina maistą išsinešimui bei nurodo kelias vietas Kaune, kur galima atsiimti užsakymus patiems – Savanorių pr. ir Gričiupio g.

Atsižvelgdama į situaciją dėl koronaviruso plitimo, Vyriausybė kovo 15 d. surengtame neeiliniame posėdyje nutarė paskelbti karantiną visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje. Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki kovo 30 d. 24 val. Karantino metu įsigaliojo Viešojo maitinimosi įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų veiklos draudimas, išskyrus kai maistas galimas išsinešimui arba kitais būdais pristatomas gyventojams.

Karantino metu pastebėję pažeidimus galite kreiptis 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA