Antradienio naktį Lietuvoje nustatytas dar vienas koronaviruso atvejis: paciento būklė sudėtinga | Kas vyksta Kaune

Antradienio naktį Lietuvoje nustatytas dar vienas koronaviruso atvejis: paciento būklė sudėtinga

BNS 2020/03/17 07:58
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) grįžusio koronavirusu užsikrėtusio paciento būklė yra sudėtinga, jis priklauso rizikos grupei, patvirtino sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Deja, tai rizikos grupės pacientas, kiek gavau duomenų, jo mėginys buvo paimtas jau gydymo įstaigoje ir jau esant sudėtingai būklei. Tai pirmas ir rizikos grupės, ir gana sudėtingas pacientas“, – antradienį interviu Lietuvos radijui sakė A. Veryga.

„Aš tikrai negaliu pakomentuoti, pirmiausia, tiek daug ir nežinau apie pačią būklę, ir labai detaliai ją komentuot nelabai ir galime. Tiesiog manau, kad turėtų užtekt pačios žinios, kad ji (būklė – BNS) tikrai sudėtinga“, – sakė ministras.

Jis patvirtino, kad pacientui reikia dirbtinai ventiliuoti plaučius. Pasak ministro, pacientas yra vyresnis nei 60 metų.

Iš Pietų Afrikos Respublikos grįžusiam vyrui infekcija buvo nustatyta antradienio naktį. Jis gydomas Respublikinėje Panevėžio ligoninėje.

Lietuvoje iš viso jau patvirtinta 18 COVID-19 atvejų, visi jie – įvežtiniai. Pirmoji pacientė jau pasveikusi ir išleista namo.

SAM primena, kad nuo šio pirmadienio žmonės, grįžę iš bet kurios užsienio valstybės, o ne tik iš konkrečių, kaip iki šiol, laikomi galimai užsikrėtusiais, jei jiems pasireiškia bent vienas ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingas simptomas.

Grįžusiems iš užsienio šalių 14-os dienų saviizoliacija yra privaloma. Už reikalavimų nesilaikymą yra numatyta atsakomybė.

Šalyje paskelbus dviejų savaičių karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita.

Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA