Džiugi žinia: pagausėjusias Kauno rajono šeimas toliau pasieks kūdikio kraiteliai | Kas vyksta Kaune

Džiugi žinia: pagausėjusias Kauno rajono šeimas toliau pasieks kūdikio kraiteliai

Asociatyvi / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Karantinas nesustabdė Kauno rajono gyvenimo: čia ir toliau gimsta daug kūdikių ir kiekvienas jų jau trečius metus sulaukia dovanos, kūdikio kraitelio.

„Kraitelis ir toliau bus teikiamas kiekvienam rajono naujagimiui. Tačiau, laikantis visų saugumo priemonių, jis nebus įteikiamas Civilinės metrikacijos skyriuje. Apie tai, kaip ir kada sulauks kraitelio, šeimas informuosime individualiai“,– sakė Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Skirmantė Subačienė.

Kauno rajonas yra viena jauniausių savivaldybių Lietuvoje, čia gyvena 102 tūkst. gyventojų. Kovo pradžioje Kauno rajone gimė jau 200 kūdikis šiais metais. Kūdikio kraitelis – tai būtiniausių reikmenų rinkinys, padėsiantis mažylio tėveliams pirmaisiais kūdikio metais.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime spaudai, rinkinyje yra čiužinukas, neperšlampama paklodė  su gumele, medvilninė paklodė su gumele, šliaužtinukas, smėlinukas, marškinukai, kelnytės, kombinezonas, lauko kombinezonas, kepurėlė, pirštinytės, kojinėlės, miego žaisliukas, seilinukas, natūralus muilas.

Taip pat bus galima rasti sauskelnės, vienkartiniai paklotai, vandens termometras, kramtukas – žaisliukas, rankšluostis su gobtuvu, pirštinė – kempinė, pledukas, flanelinis vystyklas, trikampis marlinis vystyklas, kūdikių priežiūros rinkinys, priemonė kūdikio odos priežiūrai.

Viskas sudėta į tvirtą, orui pralaidžią dėžę, kuri išvykose tiks ir kaip lovelė.

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyrius informuoja, kad dėl karantino gyventojai bus aptarnaujami tik nuotoliniu būdu. Visą aktualią informaciją rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA