„Kauno autobusai“ dalijasi naujausiomis rekomendacijomis, nutraukiami kai kurie maršrutai | Kas vyksta Kaune

„Kauno autobusai“ dalijasi naujausiomis rekomendacijomis, nutraukiami kai kurie maršrutai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Keleivių pervežimą visuomeniniu transporto mieste organizuojanti bendrovė „Kauno autobusai“ antradienio pavakarę skelbia naujausią informaciją apie autobusų ir troleibusų eismą karantino laikotarpiu. Įmonė primena laikytis tam tikrų taisyklių, kad kelionė būtų saugesnė, ir praneša apie maršrutų bei tvarkaraščių pasikeitimus.

Kaip nurodoma „Kauno autobusų“ žinutėje, jei reikalas gali palaukti, kelionę verčiau atidėti. Daugumoje transporto keleivių skaičius ir koncentracija ženkliai sumažėjusi, tačiau kiekviena atsargumo priemonė, primena bendrovė, padeda įveikti virusą.

„Jei galite keliauti ne piko metu, važiuokite kai mažesnis keleivių srautas. Dėvėkite pirštines – taip išvengsite tiesioginio kontakto su turėklais ir kitais daiktais transporte. Turint pirmą galimybę, gerai muilu nusiprauskite rankas“, – rekomenduojama kauniečiams.

Taip pat primenama, kad įlipti ir išlipti šiuo metu galima tik pro vidurines ir galines duris, o pro priekines judėjimas draudžiamas. Viešojo transporto priemonėse taip pat neprekiaujama bilietais – juos geriausia žymėti programėle „Žiogas“.

Kalbinti vairuotojus draudžiama, o transportas kas dieną dezinfekuojamas. Papildomai dezinfekcija vykdoma galinėse maršrutų stotelėse. Tiesa, kaip pasidalijo savivaldybės ryšių su visuomene specialistas Tomas Jarusevičius, kai kurie naujieji „Solaris“ troleibusai, „užuodę“ dezinfekante esančius alkoholio garus, neužsivedė.

„Ačiū, kad elgiatės pilietiškai, nepanikuojate ir žymite bilietus. Keleivių kontrolė vyksta įprastai, bilieto neturintys keleiviai išlaipinami ir kontrolės autobuse surašomas protokolas. Nors kontrolierių autobusiukai dezinfekuojami, prašome žymėti bilietus – taip išvengsite nepatogumų ir nesugaišite laiko kontrolės automobilyje“, – skelbia „Kauno autobusai“.

Keleiviai informuojami ir apie koreguojamus tvarkaraščius. Nuo kovo 18 d. keičiami 3, 6, 34G, 37, 54, 57G autobusų ir visų troleibusų, išskyrus 2, 4, 8, 10, maršrutų darbo dienų tvarkaraščiai.

Ištuštėjusiuose reisuose sumažintas aptarnavimas – minėti autobusai ir troleibusai darbo dienomis važiuos rečiau. 27 maršrutu autobusai laikinai visai nevažiuos, kita vertus, pridedami reisai 19 ir 36 maršrutuose.

Iki balandžio 13 d. mieste taip pat nekursuos naktiniai 13N, 14N ir 37N maršrutų autobusai. Daugiau informacijos apie pakeitimus rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA