Eilė Lietuvos pasienyje link Lenkijos siekia daugiau kaip 50 kilometrų | Kas vyksta Kaune

Eilė Lietuvos pasienyje link Lenkijos siekia daugiau kaip 50 kilometrų

Kas vyksta Kaune, BNS 2020/03/17 14:45
Kas vyksta Kaune nuotr.

Antradienio popietę eilė Lietuvos ir Lenkijos pasienyje Lietuvos pusėje siekia beveik 50 kilometrų.

Kaip BNS sakė Marijampolės apskrities policijos atstovas Renatas Siaurusaitis, pirmos valandos popiet duomenimis, sunkvežimių eilė tęsiasi 47 kilometrus. Eismą prižiūri policija, o gyventojams, vykstantiems maršrutais šalies viduje, rekomenduojama rinktis alternatyvius kelius ir nevažiuoti keliu Kaunas–Marijampolė–Suvalkai. Portalo „Kas vyksta Kaune“ operatorius 13 val. užfiksavo, kad eilė baigiasi maždaug ties 51-uoju kilometru.

Anot Premjero Sauliaus Skvernelio, eilės susidaro, nes Lenkijos pasieniečiai transportą praleidžia vieninteliame Kalvarijos–Budzinsko punkte, kiekvienam įvažiuojančiam krovininio automobilio vairuotojui atlieka išsamų medicininį patikrinimą.

Eilė Lietuvos–Lenkijos pasienyje / Kas vyksta Kaune nuotr.

S. Skvernelio teigimu, antradienio popietę su Lenkija sutarta, kad pasienyje su Lenkija bus atidarytas Lazdijų pasienio kontrolės punktas.

„Gavau Lenkijos ministro pirmininko žinutę, kad bus atidarytas Lietuvos ir Lenkijos pasienio punktas Lazdijai – Ogrodnikai ir galės pajudėti visas transportas, kuriam tai leidžiama“, – sakė jis.

Dabar prekes ir produktus gabenantis krovininis transportas Lietuvos ir Lenkijos sieną gali kirsti tik Kalvarijos-Budzisko pasienio punkte.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA