Iš Ispanijos grįžęs viceministras užmiršo, kad jam reikia izoliuotis | Kas vyksta Kaune

Iš Ispanijos grįžęs viceministras užmiršo, kad jam reikia izoliuotis

BNS 2020/03/16 10:18
DELFI nuotr.

Iš Ispanijos šeštadienį grįžęs ekonomikos ir inovacijų viceministras Lietuvos dviračių sporto federacijos vadovas Elijus Čivilis vėl sėdo ant dviračio Vilniuje.

„Aš buvau treniruočių stovykloj Ispanijoj, grįžau šeštadienį. Ispanija paskelbta kaip ypatingos rizikos šalis, kadangi negavau parnešimų, atsikėliau, apsukau dviračiu aplink namus ir nebuvau jokioj socialinėj zonoj, nei parduotuvėj, neturėjau kontaktų su žmonėmis“, – BNS pirmadienį sakė E. Čivilis.

Apie savo kelionę dviračiu vos grįžus iš Ispanijos viceministras sekmadienį pasigyrė savo feisbuko paskyroje. Jis pasidalino ir nuvažiuotu atstumu (28 kilometrai) bei maršrutu Vilniuje. Vėliau šį įrašą ištrynė.

Paklaustas, ar toliau važinėsis dviračiu, E. Čivilis atsakė: „Tikrai ne“.

Šiuo metu jis teigė esantis namuose, besikalbąs su verslo atstovais.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pabrėžė, kad visi grįžusieji iš bet kurios užsienio šalies privalo dvi savaites laikytis izoliacijos.

„Blogoji žinia, kad maksimaliai išsiplečia geografija šalių ir beveik nelieka tokių, iš kur nebūtų atvykę mūsų piliečiai, iš kur nebūtų atsivežtas užkratas, tai tas karantinas įgauna ypatingą svarbą ir raginimas mažiau judėti ir mažiau kontaktuoti labai svarbus, nes praktiškai iš daugelio Europos valstybių tokie užkratai nustatyti mūsų parvykusiems piliečiams“, – kalbėjo ministras.

Dėl koronaviruso plitimo grėsmės pirmadienį nuo Lietuvoje paskelbtas karantinas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA