Kaip atrodo karantinu gyventi pradėjęs Kaunas iš viršaus? | Kas vyksta Kaune

Kaip atrodo karantinu gyventi pradėjęs Kaunas iš viršaus?

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Nuo pirmadienio vidurnakčio šalyje įsigaliojus karantinui, duris užvėrė didelė dalis parduotuvių ir paslaugų teikimo vietų, esant galimybei darbas vykdomas nuotoliniu būdu. „Kas vyksta Kaune“ užfiksavo stojantį miesto tempą iš aukštai – vaizdo įraše matyti ištuštėjusios gatvės, prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelės.

[galerija kiek=”4″]

Tarp 13 ir 14 val. nufilmuotame Karaliaus Mindaugo prospekte, Jonavos gatvėje, Jotvingių gatvėje Šilainiuose gerokai sumažėjęs transporto srautas, o „Megos“ automobilių stovėjimo aikštelė praktiškai tuščia.

Pernelyg stebinti tai neturėtų, mat Islandijos plente esančiame prekybos ir laisvalaikio centre, kaip skelbta sekmadienio vakarą, uždaryta daugelis parduotuvių, įsigyti galima tik būtinų prekių, maisto produktų, sveikatos priežiūros reikmenų.

Nors pietų metu žmonių Laisvės alėjoje įprastai pagausėja, pirmadienio popietę pagrindine pėsčiųjų gatve taip pat žengė vos keli praeiviai. „Kas vyksta Kaune“ primena, kad nepaisant sumažėjusio gyventojų judėjimo, viešojo transporto paslaugos mieste nėra stabdomos.

[susije_video kurie=””]

Tiesa, autobusuose ir troleibusuose neparduodami popieriniai bilietai, o pagal Vyriausybės nurodymus ribojamas reguliaraus susisiekimo tarpmiestinio ir priemiestinio keleivinio transporto intensyvumas.

„Leidžiamas tik sėdimų vietų užėmimas ne mažesniu kaip 1 metro atstumu. (…) Transporto priemonės dezinfekuojamos kiekvieno maršruto pradinėje ir galinėje stotelėse. Šią nuostatą rekomenduojama taikyti ir vykdant keleivių vežimą viešuoju miesto transportu“, – įspėjama pranešime apie karantiną.

Taip pat draudžiama parduotuvių (išskyrus maisto prekių), prekybos ir pramogų centrų (išskyrus maisto, veterinarijos, vaistinių ir optikos prekių parduotuves juose), turgaviečių (išskyrus maisto) veikla. Vykdyti prekybą internetu leidžiama, kai prekės pristatomos gyventojams.

Pagal Vyriausybės nutarimą, karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d., 00 val., iki kovo 30 d., 24 val. Karantino metu apie pažeidimus prašoma pranešti bendruoju pagalbos numeriu 112, taip pat veikia koronaviruso karštoji linija – 1808.

Su pirmadienį nustatytais trimis naujais infekcijos atvejais, Lietuvoje iš viso jau patvirtinta 17 koronaviruso COVID-19 atvejų, visi jie – įvežtiniai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA