Lietuvoje patvirtinti du nauji koronaviruso atvejai | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje patvirtinti du nauji koronaviruso atvejai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvoje patvirtinti dar du nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai. Abu asmenys – grįžę iš užsienio, abu izoliuoti ir gydomi Vilniuje, Santaros klinikose.

Patikslinama, kad vienas asmuo grįžęs iš Ispanijos, kitas – iš Vokietijos. Dėl šių naujų atvejų pradėti epidemiologiniai tyrimai.

Taigi, Lietuvoje šiuo metu patvirtinta 14 COVID-19 atvejų, visi jie – įvežtiniai. Pirmoji pacientė, primena SAM, jau pasveikusi ir išleista namo.

Ministerija ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienam nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų bei paviršių higienai. Pajutus ligos simptomus – kreiptis medikų pagalbos telefonu ir patiems nevykti į gydymo įstaigas.

Primenama, kad grįžusiems iš paveiktų teritorijų 14-os dienų saviizoliacija yra privaloma.

Atsižvelgiant į situaciją dėl koronaviruso plitimo, visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje pirmadienio naktį taip pat prasidėjo karantinas. Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d., 00 val., iki kovo 30 d., 24 val.

Tai reiškia įsigaliojant taisykles, kurių bus privalu laikytis visiems Lietuvos gyventojams ir įstaigoms. Plačiau apie jas skaitykite čia.

Sergamumo koronavirusu Lietuvoje statistika pateikiama čia. Naujausiais globalaus koronaviruso paplitimo žemėlapio duomenimis, pasaulyje patvirtintų susirgimo atvejų yra 162 687, iš kurių pasveiko 75 620 ir mirė 6 065 žmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA