A. Landsbergienė skelbia rekomendacijas, kaip dirbti ugdymo įstaigoms karantino metu | Kas vyksta Kaune

A. Landsbergienė skelbia rekomendacijas, kaip dirbti ugdymo įstaigoms karantino metu

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuvoje, nuo šiandien įvedus karantiną, visa švietimo veikla mokyklose ir darželiuose taip pat buvo sustabdyta, organizuojant ugdymo procesą nuotoliniu būdu. Švietimo sistemai šalyje stojant, edukologė dr. Austėja Landsbergienė parengė unikalų rekomendacijų paketą visoms Lietuvos mokykloms ir darželiams, kaip, paskelbus karantiną dėl COVID-19 viruso, ugdymą perkelti į virtualią erdvę.

Šį rekomendacijų dokumentą dr. Austėja Landsbergienė šiandien pristatė savo Facebook paskyroje tiesioginės transliacijos metu. Rekomendacijas, padėsiančias visos Lietuvos darželiams ir mokykloms pasiruošti ir užtikrinti pilnavertį vaikų ugdymą virtualioje erdvėje karantino metu, visi norintys gali atsisiųsti ir juo naudotis.

„Mano giliu įsitikinimu, dabar yra metas, kai visi turime suremti pečius ir dirbti išvien, nes visi vaikai yra Lietuvos vaikai. Pastarosiomis dienomis buvau liudininke bendrystės, empatijos, susitelkimo ir tvirtumo mūsų bendruomenėje, kad būtų užtikrinta ir ramybė, ir ugdymo tęstinumas.

Mokytojai yra tie, kurie gali užtikrinti tikrumą šiomis netikrumo savaitėmis. Suprasdami, kad sugebėjome labiau pasiruošti, nei dauguma ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigų Lietuvoje, norime pasidalinti savo patirtimis ir sukaupta medžiaga. Tai mūsų #DuoklėLietuvai šiuo sunkiu visiems metu. Būkime tvirti!”, – sakė dr. A. Landsbergienė.

Darželių ir mokyklų veiklos parsikėlimo į virtualią erdvę rekomendacijų dokumentą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA