„Circle K“ degalinėse – pokyčiai dėl Lietuvoje įvedamo karantino | Kas vyksta Kaune

„Circle K“ degalinėse – pokyčiai dėl Lietuvoje įvedamo karantino

Organizatorių nuotr.

Lietuvai nuo vidurnakčio rengiantis gyventi karantino sąlygomis, „Circle K Lietuva“ tinklo degalinės imasi papildomų saugumo priemonių: organinio stiklo pertvaromis atskiria kasose dirbančius darbuotojus, uždaro vidines sėdimas poilsio zonas, vienkartinius kavos puodelius klientams paduos tik jų paprašius.

Bendrovė planuoja, kad visų pilno aptarnavimo degalinių kasose stiklo pertvaros bus įrengtos vėliausiai pirmadienį, dabar permatomos sienelės jau yra mažiausiai pusėje tinklo degalinių, teigiama „Circle K Lietuvos“ pranešime.

„Imamės griežtų priemonių, kad prisidėtume prie siekio stabdyti koronaviruso plitimą šalies teritorijoje. Pirmiausiai maksimaliai apribojame darbuotojo ir kliento kontaktą: juos skirs organinio stiklo siena, atstumą nuo kasos, panašiai kaip ir vaistinėse, žymės speciali dryžuota juosta. Uždarėme ir sėdimas poilsio zonas degalinių viduje“, – pranešime sakė „Circle K Lietuva“ generalinis direktorius Skirmantas Mačiukas.

Jo teigimu, dėl karantino ir rekomenduojamo darbo iš namų nuo pirmadienio keliaujančiųjų srautai turėtų sumažėti, tačiau visų užsukančių prašoma tarpusavyje laikytis bent metro rekomenduojamo atstumo, nesibūriuoti.

„Šviežiais kepiniais pradėjome prekiauti tik iš uždarų spintų, žnyples rekomenduojame liesti tik užsimovus vienkartines pirštines. Šalia kavos aparatų nelieka vienkartinių puodelių ir įrankių – juos paduosime individualiai klientui paprašius (…) Degalines ir atskiras jų zonas dezinfekuojame ne tik vykstant darbui, bet užsidarydami 10-15 minučių. Tai bus trumpalaikės, tačiau būtinos pertraukos higienai užtikrinti“, – atkreipia dėmesį S. Mačiukas.

„Circle K“ tinklo vadovas teigia, kad degalų trūkumo nepasijus.

„Nekasdieniam darbo režimui pradėjome ruoštis jau prieš kurį laiką, todėl esame užsitikrinę pakankamus degalų rezervus. Be to, nuolat palaikome ryšį su degalų gamintojais, kurių darbas, kaip ir krovininio transporto judėjimas, taip pat nesustos. Todėl skatiname vairuotojus elgtis ramiai, degalų yra ir bus“, – tvirtino S. Mačiukas.

Vairuotojai degalus skatinami piltis naudodami vienkartines pirštines, atsiskaityti už juos savitarnos terminaluose, jei įmanoma, mokėti ne grynaisiais, o bankine kortele. Karantino laikotarpiu „Circle K“ degalinės nepriims 100 eurų ir stambesnių kupiūrų.

Lietuvos Vyriausybė dėl koronaviruso plitimo nutarė nuo pirmadienį visoje šalyje įvesti karantiną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA