Naujausias koronaviruso atvejis Lietuvoje: vyras reagavo pagal visus nurodymus | Kas vyksta Kaune

Naujausias koronaviruso atvejis Lietuvoje: vyras reagavo pagal visus nurodymus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vėlų šeštadienio vakarą devintas koronaviruso atvejis Lietuvoje nustatytas Panevėžyje. Vyras, kuris neseniai grįžo iš Nyderlandų, šiuo metu yra izoliuotas ir gydomas Respublikinėje Panevėžio ligoninėje, pranešė sveikatos apsaugos ministerija.

Sekmadienį vykusioje Respublikinės Panevėžio ligoninės spaudos konferencijoje medikai pateikė daugiau informacijos apie paciento būklę ir pirmąjį koronaviruso atvejį mieste.

„Žmogus yra sąmoningas ir gerai informuotas. Niekur nevaikščiojo, su jokiais pašaliniais nekontaktavo. Izoliavosi namuose su šeima ir kreipėsi 112 telefonu ir buvo atvežtas į mūsų ligoninę, kur buvo stacionarizuotas izoliuotoje patalpoje“, – sakė medikas.

Šiuo metu, pasak medikų, vyro būklė gera, taip pat stebimi ir jo artimieji, kurie gyveno kartu, jie viruso simptomų neturi.

„37.2 temperatūra šiuo metu, žvalus žmogus, kaulų nelaužo. Jei tai būtų ne koronavirusas, vyras būtų namuose“, – sakė medikų atstovas.

„Mes lauksime, kol jis pasveiks, vėliau atliksime kontrolinius testus, jei situacija bus gera, tai išleisime gydytis į namus“, – teigė medikų atstovas.

Vyras, pajutęs karščiavimą ir temperatūrai pakilus iki 39 laipsnių, ėmėsi veiksmų. Nors iš pažiūros simptomai panašūs į gripą, tačiau vyras neatmetė ir pavojingo koronaviruso atvejo galimybės. Kadangi lankėsi Nyderlanduose, pagalvojo, kad gali būti ir ši infekcija, todėl kreipėsi į medikus.

„Jis pakankamai gerai sureagavo, ėmėsi visų priemonių ir mes tuomet ėmėmės veiksmų֧“, – sakė medikų atstovas, pridūręs, kad Nyderlanduose vyras buvo išvykęs į komandiruotę, o nuolat dirba Panevėžyje.

Anot medikų, testuoti panevėžiečių šeimos narius kol kas nėra prasmės, nes per ankstyvas tyrimas viruso gali neužfiksuoti.

Vyras į Panevėžį grįžo automobiliu, medikų teigimu, situacija yra kontroliuojama.

„Vyrui „įsijungusios“ karantininės procedūros, jis stebimas. Po savaitės bus atlikti kontroliniai testai“, – teigė ligoninės vadovas Arvydas Skorupskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA