Lietuvoje patvirtinti dar 3 nauji koronaviruso atvejai (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje patvirtinti dar 3 nauji koronaviruso atvejai (papildyta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad šiandien, kovo 15 d., Lietuvoje patvirtinti dar trys nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai. Visi trys asmenys – neseniai grįžę iš užsienio. Taigi visi iki šiol infekcijos atvejai – įvežtiniai.

Patikslinama, kad vienas žmogus izoliuotas ir gydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, du – Vilniuje, Santaros klinikose. Visiems jiems teikiama reikalinga pagalba. Dėl šių naujų atvejų pradėti epidemiologiniai tyrimai. Taigi šiuo metu Lietuvoje patvirtinta iš viso 12 COVID-19 atvejų.

Pirmoji pacientė jau pasveikusi ir vakar išleista namo.

SAM primena, jog veikia karštoji koronaviruso linija tel. 1808. Skambinti pasireiškus gripui būdingiems ligos simptomams – karščiavimui, kosuliui, gerklės skausmui ar apsunkintam kvėpavimui. Taip pat, po kelionės į užsienio šalis ar po kontakto su tikėtinu koronaviruso nešiotoju ar tiesiog norint pasikonsultuoti, kilus klausimų apie sveikatą, linija dirba visą parą, visoje Lietuvoje, nemokamai.

Papildyta 16.45 val.

„Kretingiškis ir šis jaunuolis kartu dirbo vienoje darbovietėje. Grįžo į namus jie ne kartu. Kas yra blogiausia, kad kitą dieną jis važiavo į Palangą, į „Atostogų parką“, kur maudėsi atviruose baseinuose. Dar kitą dieną jis kreipėsi į šeimos daktarą, lankėsi poliklinikoje, kur jam paėmė kraują, aišku, kontaktai su žmonėmis ten buvo. Taip spėjo, kad blogiau pasijuto nuo peršalimo.

Kai skambino į 112 papasakojo simptomus, jam pasakė, kad simptomai neatitinka, nėra tokie ryškūs. O penktadienį prieš pietus jis susiskambino su draugu, kuris jau guli ligoninėje ir tas pasakė, kad jam jau nustatytas susirgimas. Tada vaikinas dar kartą paskambino 112 iš jį jau išsivežė iš kaimo, o šiandien jau patvirtinta“, – sako Rietavo savivaldybės meras.

A. Černeckis sako, kad dabar tenka laukti, ar simptomai nepasireikš ir artimiesiems ar kitiems, kurie su juo bendravo.

Be to, labiausia nerimą kelia tai, kad kovo 11-ąją vaikinas pramogavo baseinuose ir nė nepagalvojo, kad tai gali būti pavojinga. Tad meras prašo atkreipti dėmesį tų, kurie tą pačią dieną lankėsi „Atostogų parke“ ir nekeliant panikos tiesiog stebėti savo būklę, o kilus įtarimų, pranešti medikams.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA