S. Skvernelis ir A. Veryga patikrino, kaip Kaunas pasiruošęs karantinui | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis ir A. Veryga patikrino, kaip Kaunas pasiruošęs karantinui

DELFI nuotr., R. Tenio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Sekmadienį premjeras Saulius Skvernelis ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga susitiko su Kauno miesto meru Visvaldu Matijošaičiu, savivaldybės administracijos darbuotojais, Kauno klinikų, kitų medicinos įstaigų vadovais.

S. Skvernelis ramino kauniečius ir tikino, kad po pokalbio su miesto atstovais dar kartą įsitikino, kad Kauno savivaldybė bei Kauno klinikos yra tinkamai pasiruošę koronaviruso akivaizdoje.

„Norėjau sužinoti, kaip savivaldybė pasirengusi ekstremaliai situacijai ir karantinui, tai matau, kad ramiai nuosekliai dirbamas darbas, pasirengusi savivaldybė. Kalbėjome apie ligoninių pasirengimą, matoma, jog ateičiai pasiruošta tikrai yra“, – sakė premjeras.

A. Veryga tikino, kad reagentų mėginių tyrimams yra pakankamai, jų papildymas ateis kitą savaitę. Tam, kad jie būtų naudojami racionaliai, tyrimų kol kas nėra prasmės atlikti kitose ligoninėse.

„Kitą savaitę suplanuota, kad startuos 10 punktų Lietuvoje, „drive-in“ vadinamų, kad atvykę žmonės automobiliu gali tą padaryti ir vykti namo laukti tyrimo rezultatų, kad nereiktų vykti į ligoninę, tai tą paleisim mes mechanizmą“, – apie tolimesnius sprendimo būdus kalbėjo A. Veryga.

A. Veryga pabrėžia, kad tyrimų kiekis ramybės daugiau nesuteikia, jo tikinimu geriausia apsaugos priemonė yra saviizoliacija.

„Jeigu turit bent menkiausią įtarimą, kad turėjot kontaktą, jei kas nors sloguoja, karščiuoja, tai sėdėkite namuose“, – ragina A. Veryga.

Anot A. Verygos, šiuo metu turimas apsaugos priemonių rezervas yra baigtinis, turėtų užtekti 3 mėnesiams, bet jei bus masiškas antplūdis – rezervas gali pasibaigti ir per savaitę.

Taip pat dar kartą akcentuojama, kad visi asmenys, grįžę į bet kurios užsienio šalies privalo karantinuotis 14 dienų.

„Jeigu grįžo, nesvarbu, kad dar šalis nebuvo įtraukta į sąrašą, tai žmogus, nuo grįžimo datos tą 14 dienų turėtų likti namuose“, – dar kartą patvirtino sveikatos apsaugos ministras.

Kauno klinikų generalinis direktorius Renaldas Jurkevičius patikino, kad Kauno klinikos yra pasiruošusios pacientų priėmimui. Kauno klinikos koordinuoja Kauno apskritį ir Marijampolę.

„Kauno klinikos priims tada, kai kitose ligoninės jau negalės priimti. Esam paruošę endokrinologijos korpusą, kuris galės priimti pacientus, jei to prireiks, yra išvedžiotos deguonies tiekimo sistemos ir yra pilnai paruoštos pacientų priėmimui“, – teigė R. Jurkevičius.

Šiuo metu yra 1010 laisvų lovų per abiejų apskričių ligonines, kur būtų galima priimti infekuotus koronavirusu asmenis.

Kauno mieste iš viso yra patvirtinti 3 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Iš Kauno, iki Vyriausybei uždraudžiant, buvo vykdomi tiesioginiai skrydžiai į Šiaurės Italiją, kuri tapo koronaviruso židiniu Europoje.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis teigė, jog miesto pasiruošimas yra šimtaprocentinis, ir tikina, jog žmonės turėtų laikytis rekomendacijų, bet pasivaikščioti ir būti lauke taip pat reikia.

„Tikrai esam pasiruošę. Ekstremalių situacijų valdymo grupė renkasi dažnai, esam išsidalinę darbus. Džiaugiamės, kad yra tiek klinikos, tiek kitos klinikinės ligoninės, kurios tą pagrindinį darbo krūvį ir ima. Reikia pasirūpinti, jeigu žmonės grįš iš užsienio, ir jie turės karantino laiką ir negalės namuose būti, tai mes paruošę patalpas, kur jie galės būti. Šiai dienai turime 50 vietų, bet gali būti iki 300“, – apie Kauno pasiruošimą kalbėjo Kauno miesto meras V. Matijošaitis.

Dėl koronaviruso grėsmės šeštadienį paskelbtas karantinas šalies mastu, jis įsigalios naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Lietuvoje dviem savaitėms sustabdyta visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veikla, draudžiami masiniai renginiai, uždraustos kelionės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA