Dėl koronaviruso įvestų veiklos ribojimų laikėsi ne visos Kauno įstaigos | Kas vyksta Kaune

Dėl koronaviruso įvestų veiklos ribojimų laikėsi ne visos Kauno įstaigos

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2020/03/15 11:10
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybė skelbia nustačiusi įstaigų, kurios nesilaikė dėl koronaviruso įvestų veiklos ribojimo priemonių.

Kaip BNS informavo Kauno savivaldybės Operacijų centro koordinatorius, administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras, savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius nuo penktadienio tikrino įstaigas, kurių veikla buvo apribota ir nustatė pažeidimų.

„Tenka pripažinti, kad ne visi verslo atstovai tinkamai sureagavo į jiems taikomus ribojimus ir keletą įmonių teko papildomai įspėti. Penktadienį iš 40 patikrintų įstaigų rastos keturios veikiančios: vienas SPA, vienas sporto klubas ir dvi vaikų pasilinksminimo vietos“, – teigė P. Keras.

Pasak jo, šeštadienį nustatytos dar dvi dirbusios įstaigos.

„Nuo šiol tokia kontrolės funkcija turės būti vykdoma dar intensyviau, o vietoje iki šiol buvusių įspėjimų bus taikoma administracinė atsakomybė – baudos“, – pabrėžė savivaldybės atstovas.

Dėl koronaviruso grėsmės Lietuvoje praėjusios savaitės pabaigoje paskelbta ekstremali situacija, dviem savaitėms sustabdyta visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veikla, uždraustos kelionės į kai kurias valstybes.

Vyriausybė nusprendė Lietuvoje nuo pirmadienio įvesti karantiną, siekiant pristabdyti koronaviruso plitimą.

Nuo pirmadienio su retomis išimtimis bus draudžiama atvykti į Lietuvą užsieniečiams, o iš šalies – išvykti Lietuvos piliečiams, draudžiamas kavinių, nebūtinų prekių parduotuvių, kultūros, laisvalaikio, sporto, sveikatingumo ir kitų įstaigų darbas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA