Nuo rytojaus norintys išvykti iš Lietuvos, turės gauti asmeninį leidimą | Kas vyksta Kaune

Nuo rytojaus norintys išvykti iš Lietuvos, turės gauti asmeninį leidimą

Asociatyvi / Kas vyksta Kaune nuotr.

Remiantis Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos informacija, karantino laikotarpiu Lietuvos Respublikos piliečiams bus leidžiama išvykti iš Lietuvos Respublikos, jei jie turi deklaruotą gyvenamąją vietą užsienyje arba vyksta į savo darbo vietą, ir pateiks tai įrodantį dokumentą.

Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai rašoma, jog užsienio valstybėje dirbančių Lietuvos piliečių darbo santykius patvirtina asmens deklaruota gyvenamoji vieta užsienyje (darbų atlikimo valstybėje), arba jų pateikti išsamūs ir visapusiški įrodymai apie egzistuojančius darbo santykius kelionės tikslo valstybėje.

Sprendimą dėl aukščiau minėtas aplinkybes įrodančių dokumentų tinkamumo ir leidimo piliečiui išvykti priims pamainos viršininkas.

Tipiniai pavyzdiniai dokumentai, kurie galėtų būti pakankami sprendimui priimti, nurodyti Dokumentų, patvirtinančių, kad asmuo dirba gretimoje užsienio valstybėje, sąrašo, patvirtinto Valstybės sienos apsaugos tarnyboje prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos tarnybos vado 2017 metų gruodžio 29 dienos įsakymu Nr. 4-598, nuostatose.

Išimtinais atvejais Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas gali leisti asmeniui išvykti. Tam reikėtų kreiptis el. paštu vsat.vadas@vsat.vrm.lt su argumentuotu prašymu ir pateikti visus pagrindimui reikalingus dokumentus. Vadas, ar jo įgaliotas asmuo, informuos pareiškėją apie priimtą sprendimą. Šį atsakymą rekomenduojama išsisaugoti ir pateikti Pasienio kontrolės punkto pareigūnams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA