Lenkijos pasienyje formuojasi vilkikų eilė: Lietuva skolina savo įrangą | Kas vyksta Kaune

Lenkijos pasienyje formuojasi vilkikų eilė: Lietuva skolina savo įrangą

BNS 2020/03/15 12:26
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sekmadienį pasienyje su Lenkija formuojasi iš Lietuvos vykstančių vilkikų eilė, skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

VSAT vadas Rustamas Liubajevas BNS sakė, kad eilės pasienyje su Lenkija visų pirma susidarė dėl įrangos gedimo pas kaimynus.

„Kalbant apie Lenkijos pasienį, ten problema susidarė, kai sugedo lenkų naudojami termometrai temperatūrai matuoti, todėl jie sustabdė praleidimą. Norėdami tą problemą išspręsti, perdavėme savo termometrus lenkų kolegoms, kad jie galėtų bent pradėtų leisti“, – sakė R. Liubajevas.

„Tokia situacija buvo, reikėjo skubiai priimti tokį sprendimą padėti, kad jie pradėtų vykdyti kontrolę ir praleidimą per kontrolės punktą“, – teigė VSAT vadas.

Jo duomenimis, prie Lenkijos sienos susiformavo šešių kilometrų vilkikų eilė, ir ji toliau ilgėja: „Mano naujausia informacija buvo šeši kilometrai, bet, kiek aš supratau, ta eilė didėja“.

Pasienyje su Latvija, anot VSAT vado, kol kas ramu, duomenų apie eiles ir kitokius trikdžius jis teigė neturintis.

Pasieniečiai anksčiau skelbė, kad pasienyje su Lenkija susidarė vairuotojų ir keleivių eilės reikalaujant Lenkijos pareigūnams pateikti anketas, kurių pildymas užima nemažai laiko.

Sekmadienio vidudienio duomenimis, Kalvarijos kontrolės punkte vykti į Lenkiją susidarė apie šešių kilometrų vilkikų eilė.

Lietuvos pasieniečių duomenimis, patikros vietą Lenkijoje pasiekusiems vilkikų vairuotojams šio dokumento pildymas užtrunka, dėl to lėtėja ir visas iš Lietuvos išvykstantis eismas.

Tokių anketų pavyzdžiai, kuriuos galima pildyti lenkų, anglų, rusų ir ukrainiečių kalbomis, skelbiami čia.

Šiuo metu sausumos eismas iš Lietuvos į Lenkiją ir atgal galimas tik per buvusį Kalvarijos–Budzisko punktą. Visi kiti Lietuvą ir Lenkiją jungiantys keliai yra uždaryti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA