Užfiksuotas dar vienas koronaviruso atvejis Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Užfiksuotas dar vienas koronaviruso atvejis Lietuvoje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Patvirtintas antras šiandien koronaviruso infekcijos atvejis Lietuvoje, skelbia Vyriausybė.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad šiandien, kovo 14 d., Lietuvoje patvirtintas dar vienas koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejis. Pranešama, kad vyras grįžo iš Italijos. Jis šiuo metu izoliuotas ir gydomas Santaros klinikose.

Pasak klinikų, vidutinio amžiaus vyras grįžo iš Italijos kovo 1-ąją ir penktą dieną pasijuto blogai.

„Vyras sukarščiavo, skundėsi raumenų skausmais, perštinčia gerkle, kosuliu, vėliau būklei negerėjant 13 dieną kreipėsi į Santaros klinikų Infekcinių ligų centrą, kur šiandien gautas laboratorijos patvirtinimas, kad vyriškis užsikrėtęs koronavirusu COVID-19. Šiuo metu paciento savijauta gera, jis nebekarščiuoja“, – pranešime spaudai informavo klinikos.

Tai jau antrasis pacientas su šia diagnoze Vilniaus Santaros klinikose – čia dar gydoma Ispanijos pilietė, grįžusi iš Madrido.

Iš viso koronavirusas nustatytas aštuoniems asmenims Lietuvoje.

Siekdama suvaldyti viruso plitimą, Lietuva nuo šeštadienio atnaujina vidaus sienų kontrolę, šalyje uždarytos mokyklos, darželiai ir universitetai.

Pasaulyje registruota daugiau nei 147 tūkst. susirgimų COVID-19, 5,5 tūkst. žmonių mirė, beveik 72 tūkst. pasveiko.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronaviruso (COVID-19) atvejis Lietuvoje nustatytas vasario 28 d. Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) 2020 m. vasario 24 d. grįžusiai pacientei.

Kovo 10 d. vėlai vakare Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje atlikti tyrimai patvirtino, kad Lietuvoje nustatyti dar du nauji koronaviruso (COVID-19) atvejai.

Kovo 13 d. Lietuvoje patvirtinti dar trys koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai. Visi trys koronavirusu užsikrėtę asmenys neseniai grįžo iš užsienio.

Kovo 14 d. Lietuvoje patvirtintas naujas koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejis iš Danijos grįžusiam vyrui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA