Po naujos koronaviruso diagnozės: užsikrėtęs asmuo ėjo į kavines ir renginius | Kas vyksta Kaune

Po naujos koronaviruso diagnozės: užsikrėtęs asmuo ėjo į kavines ir renginius

BNS, DELFI 2020/03/14 11:49
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) šeštadienį informuoja, kad Lietuvoje nustatytas dar vienas naujas koronaviruso (COVID-19) atvejis. Ministerija patvirtina, kad tai Danijoje lankęsis kretingiškis. Šeštadienio duomenimis, Lietuvoje iki šiol užfiksuoti 7 koronaviruso atvejai.

Šeštadienį Lietuvoje patvirtintas naujas koronaviruso atvejis, jis nustatytas Kretingos gyventojui Klaipėdoje, BNS patvirtino miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Taip yra patvirtintas atvejis, daugiau informacijos turėtų pateikti ligoninė“, – BNS sakė V. Grubliauskas.

Feisbuke meras nurodė, kad į Klaipėdos universitetinę ligoninę atvežtas virusu užsikrėtęs jaunas kretingiškis, grįžęs iš Danijos.

„Tai – jaunas studentas, Kovo 10 dieną parskridęs iš Danijos į Lietuvą, o iš Vilniaus jau keliavęs autobusu, tad rizikos faktorių, turint omenyje galimų kontaktų gausą, gana daug“, – skelbia meras.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga šeštadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad kretingiškis 10 d. parvyko iš Danijos į Kauno oro uostą, autobusu vyko pas draugą, buvo viešose vietose, lankėsi kavinėse.

Kovo 11 d. susirgęs su autobusu vyko į Kretingą. Vakar pasireiškus simptomams kreipėsi į Klaipėdos ligoninę, kur buvo hospitalizuotas, paimtas mėginys, jis teigiamas.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis žurnalistams šeštadienį sakė, jog vaikinas ligoninėje atsidūrė penktadienį.

„Jo būklė yra vidutinė, jis pakarščiuoja, kataro reiškiniai viršutinių kvėpavimo takų, bet būklė pakankamai normali“, – sakė jis.

„Jis grįžo su draugais autobusu, grįžo pas tėvus, toliau, kiek jis sakė, niekur nevaikščiojo“, – pasakojo ligoninės vadovas.

Pasak V. Grubliausko, jaunuolis jaučiasi gerai ir linki jam pasveikti. Anot jo, iš Klaipėdos į Vilnių išsiųsti naujausi 11 mėginių, tyrimų rezultatų tikimasi apie vidurdienį.

Ligoninės vadovas sako, kad ruošiamasi į Vilnių išgabenti dar du tyrimus.

„Mūsų žiniomis, jis karantinavosi kelias dienas, tačiau visgi jis iš Vilniaus parvažiavo autobusu, tai rizikos faktorius yra. Jo būklė vidutinė, vaikinas sukarščiavo iki beveik 39, prasidėjo kataras – sloga, kosulys. Kretingoje jis gyvena ne vienas. Šiuo metu laukiame vienuolikai naujų tyrimų atsakymų.

Yra pilnai užpildytas skyrius pilnai, paruoštas ir antras skyrius, jau ruošiamas ir trečias. Medicinos personalą reikia pagirti, visi labai gerai dirba, suburta valdymo grupė. Visi dirba labai gerai“, – DELFI sako Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. Vinsas Janušonis.

Klaipėdos ligoninė tikisi, jog kitą savaitę jau galės tyrimus dėl koronaviruso atlikti savarankiškai.

Detalesnę informaciją žadama pateikti priešpiet Sveikatos apsaugos ministerijos rengiamoje spaudos konferencijoje.

Patvirtinus naujausią COVID-19 atvejį, Lietuvoje registruoti jau septyni užsikrėtimai koronavirusu.

Dėl koronaviruso grėsmės šalyje paskelbta ekstremali situacija, dviem savaitėms sustabdytas ugdymo procesas, kultūros, sporto, laisvalaikio įstaigų veikla, uždrausti vieši renginiai uždarose patalpose, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA