Griežtinama atvykstančių keleivių patikra Lietuvos oro uostuose | Kas vyksta Kaune

Griežtinama atvykstančių keleivių patikra Lietuvos oro uostuose

BNS / Ignas Jačauskas 2020/03/14 11:04
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Dėl koronaviruso grėsmės šalies oro uostuose nuo šeštadienio įvedama visų atvykstančių keleivių patikra, išvykstantiems pareigūnai draus keliauti į rizikingomis paskelbtas valstybes, pranešė Lietuvos oro uostai.

„Lietuvos oro uostuose nuo kovo 14 dienos pradedama visų be išimties atvykstančių keleivių patikra, kurią vykdo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) su kariuomenės atstovų pagalba“, – informavo oro uostai.

Pasak pranešimo, tai reiškia, kad visi atvykstantys keleiviai bus tikrinami termovizoriumi, jie taip pat privalės užpildyti išduotą anketą dar lėktuve, ją patikslinti pagal poreikį ir atiduoti jau oro uosto atvykimo terminale NVSC specialistams.

„Keleiviai bus išleidžiami iš oro uosto tik įsitikinus, kad atliktos minėtos procedūros“, – pabrėžia Lietuvos oro uostai.

Vykdant šalies valdžios institucijų sprendimą drausti keleivių keliones į rizikingomis paskelbtas valstybes, nuo šeštadienio visuose oro uostuose išvykstančius keleivius pasitinka Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

„Jie tikrina kelionės dokumentus, pagal poreikį neleidžia keliauti, jei kelionės tikslas yra būtent viena iš rizikingų teritorijų šalių“, – teigia oro uostai.

Keleiviai įspėjami, jog vykdami į rizikingas šalis patys prisiima atsakomybę, numatoma šalies teisės aktuose, įskaitant Baudžiamąjį kodeksą bei Nepaprastosios padėties įstatymą.

Ypatingos rizikos valstybėmis Lietuvoje priskirtos 18 valstybių, į jas rekomenduojama nevykti. Užsienio reikalų ministerija kviečia jose esančius Lietuvos piliečius registruotis diplomatinėse atstovybėse. Atsiradus kelionės į Lietuvą galimybei, apie tai piliečiai bus informuojami.

Dėl koronaviruso grėsmės šalyje paskelbta ekstremali situacija, dviem savaitėms sustabdytas ugdymo procesas, kultūros, sporto, laisvalaikio įstaigų veikla, uždrausti vieši renginiai uždarose patalpose, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA