Kauno miesto gyvenimas toliau lėtėja: keičiasi bibliotekų darbo laikas, uždaromi muziejai | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto gyvenimas toliau lėtėja: keičiasi bibliotekų darbo laikas, uždaromi muziejai

R. Tenio nuotr.

Valstybei priėmus sprendimus dėl prevencinių priemonių prieš sparčiai plintantį koronvirusą, savo veiklų laikus tenka koreguoti ir miesto bibliotekoms bei muziejams. Kai kurių įstaigų darbo laikai keičiasi, o dalis visai stabdo veiklas.

Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės pateiktais nurodymais, Kauno apskrities viešoji biblioteka nuo kovo 13 d. iki 27 d. laikinai stabdo lankytojų aptarnavimą ir atšaukia visus suplanuotus renginius.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka (KVKVB) pranešė, jog dėl koronaviruso prevencijos kovo 16-27 d. keisis bibliotekos darbo laikas. Kai kuriuose padaliniuose skaitytojų aptarnavimas bus stabdomas, o šiandien, kovo 14 d. visi bibliotekos skyriai ir padaliniai nedirbs.

Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos darbo laiko pasikeitimai / KVKVB informacija

Dalis bibliotekos padalinių vis gi tęs veiklą, tačiau imsis prevencinių priemonių saugumui užtikrinti. Keisis darbo laikas, o kai kurios paslaugos bus teikiamos elektroniniu būdu.

Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos darbo laiko pasikeitimai / KVKVB informacija

Kaip rašoma KVKVB pranešime, Lampėdžių padalinys, Romuvos g. 48, skaitytojus aptarnaus įprastu laiku: antradienį–ketvirtadienį 10–18 val.

Šiuose bibliotekos skyriuose ir padaliniuose bus vykdomas tik knygų grąžinimas ir išdavimas, kitos paslaugos teikiamos nebus, taip pat nebus galima naudotis viešosios interneto prieigos kompiuteriais, skaityti leidinių vietoje.

Paskolintų leidinių grąžinimo terminą pratęsti galima per elektroninį katalogą arba telefonu bibliotekos darbo metu. Šiuo laikotarpiu delspinigiai už laiku negrąžintas knygas skaičiuojami nebus.

Veiklą stabdo ir miesto muziejai

Muziejaus administracija informuoja, kad atsižvelgiant į LR Kultūros ministro 2020 03 12 įsakymą „Dėl pavedimų ir rekomendacijų kultūros įstaigų, kurių savininko teises ir pareigas įgyvendina Kultūros ministerija, vadovams patvirtinimo“, nuo kovo 13 d. iki kovo 27 d. Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus ir jo padaliniai nutraukia lankytojų aptarnavimą.

Nedirbs M. Žilinsko dailės galerija, Paveikslų galerija, A. Žmuidzinavičiaus memorialiniai namai/Velnių muziejus, Istorinė LR Prezidentūra, A. ir P. Galaunių namai, M. Rakauskaitės ir L. Truikio memorialiniai namai, J. Zikaro memorialiniai namai, M. K. Čiurlionio memorialinis muziejus Druskininkuose ir V. K. Jonyno namai-galerija Druskininkuose.

Interesantai aptarnaujami tik telefonu ir nuotoliniu būdu.

Lankytojų aptarnavimą stabdo ir Kauno miesto muziejus bei jo padaliniai.

„Atsižvelgdami į Vyriausybės ir Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro sprendimą, dėl koronaviruso prevencijos stabdome lankytojų aptarnavimą kovo 14–27 d., su galimybe pratęsti, jei bus reikalinga. Taip pat atšaukiame visus kovo 13–27 d. planuotus Kauno miesto muziejaus renginius“, – praenšė muziejaus administracija.

Miesto muziejus praneša apie atšaukiamus renginius:
Kovo 13–14 d. festivalio „Kanklės mano rankose“ programa;
Kovo 14 d. Šeimadienis muziejuje: viktorina Kauno pilyje;
Kovo 19 d. X erdvė: klubas „Lemmy“;
Kovo 20 d. Būdai sugyventi | Laimės diena Kauno miesto muziejuje;
Kovo 27 d. teatro dienai skirta nemokama ekskursija „Valstybės teatras. Tautą burianti muzika“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA