Premjero patarimas tautiečiams: neapgulkite maisto prekių parduotuvių | Kas vyksta Kaune

Premjero patarimas tautiečiams: neapgulkite maisto prekių parduotuvių

BNS 2020/03/14 19:48
Kas vyksta Kaune nuotr.

Vyriausybei ruošiantis Lietuvoje įvesti karantiną, premjeras Saulius Skvernelis ragina gyventojus nepasiduoti panikai ir neapgulti maisto parduotuvių.

S. Skvernelis pabrėžia, kad Vyriausybė nesiims priemonių riboti maisto produktų įsigijimą, nes, pasak jo, prekybininkai patikino, jog grėsmės dėl produktų trūkumo šalyje nėra.

„Ribojimai dėl prekybos, maisto įsigijimo nėra taikomi ir tikrai nereikėtų pasiduoti norui, panikai daugiau nusipirkti, užsipirkti. Tikrai turime patikinimą, žinome, kad produktų nepritrūks, nebent pirksime neadekvačiais kiekiais – tada tiekimai gali būti sutrikę“, – Vyriausybėje šeštadienį žurnalistams kalbėjo S. Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad karantino metu draudžiant užsieniečiams įvažiuoti į Lietuvą nebūtų ribojamas joks komercinis transportas, įvežantis maisto ir kitas būtinas prekes.

Premjeras taip pat sako, kad turgums ir kitoms maisto prekybos vietoms numatyti nurodymai imtis aukštesnių higienos standartų, pvz. naudoti vienkartines pirštines, dezinfekcijos priemones.

Prekybos tinklai tvirtina, kad plintant naujajam koronavirusui, gyventojai aktyviai šluoja parduotuvių ir vaistinių prekių lentynas – daugiausia perkami maisto produktai, higienos prekės ir dezinfekciniai skysčiai, BNS šeštadienį informavo prekybininkai.

Prekybos tinklai teigia, kad sandėliuose prekių yra pakankamai ir jų gyventojams nepritrūks, tačiau darbuotojai kartais nespėja sukrauti prekių į lentynas. Tuo metu vaistinės tvirtina, kad čia klientai taip pat dažniausiai ieško dezinfekcinio skysčio, maisto papildų, vaistų nuo peršalimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA