A.Veryga įspėja: jei esate išvykę, kuo skubiau grįžkite namo | Kas vyksta Kaune

A.Veryga įspėja: jei esate išvykę, kuo skubiau grįžkite namo

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Šeštadienio rytą nustačius dar vieną patvirtintą koronaviruso atvejį, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga spaudos konferencijoje ragino išvykusius tautiečius grįžti namo.

A. Veryga sakė, kad koronavirusu susirgęs asmuo parvyko iš Danijos, t. y. iš šalies, kuri tuo metu dar nebuvo įtraukta į rizikos šalių sąrašą. „Kadangi šalių skaičius plečiasi labai greitai, mes jį atnaujinam kiekvieną dieną. Realiai žmonės dar galėjo nežinoti, kad jiems reikia izoliuotis, kažką daryti ir pan.“, – komentuoja ministras.

„Visi, kurie yra išvykę, turėtų maksimaliai greitai organizuotis grįžimą atgal į Lietuvą. Girdėjome tokių istorijų, kad žmonės, Užsienio reikalų ministerijai bandant susisiekti, sako, kad dar nesibaigė kelialapis, dar išbūsim savo dienas, tada gal grįšim namo.

Labai realu, kad tuomet sugrįžti bus labai labai sudėtinga. Šalys jau dabar organizuoja savo piliečių susigrąžinimą, parvykimą, tai tuo ir reikia naudotis. Jokių kelialapių pasibaigimo nereikia laukti. Negalėsim organizuoti reguliarių skrydžių patys, kad kai žmonėms pasibaigia kelialapis, patys galėtų komfortiškai grįžti namo”, – akcentuoja A. Veryga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA