„AirBaltic“ stabdo visus skrydžius iš Baltijos šalių | Kas vyksta Kaune

„AirBaltic“ stabdo visus skrydžius iš Baltijos šalių

BNS 2020/03/14 22:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Latvijos aviakompanija „AirBaltic“ nuo kovo 17 dienos, kito antradienio, laikinai stabdo visus suplanuotus skrydžius iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos, šeštadienį pranešė bendrovė.

Sprendimas priimtas remiantis Latvijos Vyriausybės nutarimu nuo tos dienos sustabdyti tarptautinį oro eismą.

„Susiduriame su dideliu skrydžių bilietų perrašymo kiekiu, tačiau savo klientus patikiname, kad mes padarysime viską, kad išspręstume šią nepaprastą situaciją“, – pranešime spaudai teigė „AirBaltic“ generalinis direktorius Martinas Gaussas.

Su visais nukentėjusiais keleiviais bendrovė žada susisiekti.

Skrydžius dėl koronoviruso pandemijos atšaukianti Latvijos aviakompanija šią savaitę pranešė atleisianti dar 100 darbuotojų. Anksčiau „Air Baltic“, dėl šios priežasties jau atšaukusi 580 reisų, pranešė atleidžianti 250 darbuotojų – daugiausia lėktuvų įgulų narių.

„Air Baltic“ tinklapyje nurodyta, jog bendrovė turi 1,6 tūkst. darbuotojų.

„Air Baltic“ aptarnauja daugiau kaip 70 oro linijų iš Rygos, Vilniaus ir Talino. Bendrovės lėktuvų parką dabar sudaro 38 orlaiviai: 22 „Airbus 220-300“, keturi „Boeing-737“, 12 „Bombardier Q400 Next Gen“

Latvijos valstybė valdo 80,05 proc. „Air Baltic“ akcijų, o likusios akcijos priklauso Danijos investuotojo Larso Thueseno (Larso Tueseno) įmonei „Aircraft Leasing 1“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA