Lenkija paskelbė uždaranti valstybės sienas: kiti Europos miestai įvedė apribojimus | Kas vyksta Kaune

Lenkija paskelbė uždaranti valstybės sienas: kiti Europos miestai įvedė apribojimus

BNS / Rūta Androšiūnaitė 2020/03/13 21:47
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lenkija penktadienį paskelbė, kad uždaro savo sienas visiems užsieniečiams, kad sustabdytų naujojo koronaviruso plitimą. Kiti Europos miestai taip pat pranešė dėl laikino sienų uždarymo įvykimui ir išvykimui.

Dėl koronaviruso Ukraina ir Lenkija uždaro savo sienas užsieniečiams, pranešė Lietuvos Užsienio reikalų ministerija.

Užsienio piliečiai į Ukrainos teritoriją nebus įleidžiami nuo pirmadienio, kovo 16 dienos. Draudimas įsigalios po vidurnakčio.

Išimtys bus taikomos tik užsieniečiams, turintiems galiojančius leidimus gyventi Ukrainoje, užsienio valstybių diplomatams ir tarptautinių organizacijų atstovams. Šį apribojimą užsieniečiams planuojama taikyti dvi savaites.

Nuo antradienio Ukrainoje visiškai nutraukiamas keleivių susisiekimas oro transportu, apie šio apribojimo trukmę nėra pranešama.

Lenkija penktadienį irgi paskelbė, kad uždaro savo sienas visiems užsieniečiams. Iš užsienio grįžtantys lenkai bus dviem savaitėms karantinuoti.

„Dauguma atvejų, didinę koronaviruso epidemiją Lenkijoje, yra įvežtiniai. Nenorime, kad koronavirusas smarkiai išplistų“, – pareiškė lenkų premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis).

Abi priemonės įsigalios vidurnaktį iš šeštadienio į sekmadienį 1 val. Lietuvos laiku. Nuo tada stabdomi tarptautiniai skrydžiai ir tarptautiniai traukinių reisai.

Sienų į Lenkiją uždarymas galios 10 dienų, bet jį bus galima pratęsti. Lenkijoje šiuo metu užfiksuoti 68 užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

LRT skelbiama informacija dėl kitų Europos šalių, kurios įvedė griežtesnes prevencines priemones dėl valstybės sienų.

Austrija, Šveicarija ir Slovėnija uždarė dalį sienos perėjimo punktų su Italija. Austrija taip pat sugriežtino patikras žmonėms, atvykstantiems iš Kinijos Hubėjaus provincijos, Irano ir Pietų Korėjos, išskyrus turintiems naujus medicininės apžiūros dokumentus.

Čekija pranešė nuo šeštadienio nakties bent 30-iai parų uždaranti sienas visiems užsieniečiams atvykti į šalį, o čekams – išvažiuoti į užsienį. Šis draudimas netaikomas užsieniečiams, nuolat gyvenantiems arba turintiems leidimą daugiau nei 90 dienų gyventi šioje ES valstybėje, kur patvirtinta 117 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, tačiau mirčių nėra.

Graikija pranešė laikinai stabdanti prieglobsčio prašymo procedūras pabėgėliams.

Italija draudžia į šalį atvykti žmonėms per oro uostus įvairiuose šalies regionuose.

Kroatija įvedė privalomą 2 savaičių karantiną visiems ne piliečiams ir ne lėktuvų įgulų nariams, kurie į šalį atvyksta iš Kinijos Hubėjaus provincijos, Vokietijos Heinsbergo apskrities, Irano, Italijos ir Pietų Korėjos Daego miesto.

Ketvirtadienį Slovakija pranešė nebeleisianti į šalį patekti visiems ne valstybės piliečiams. Šalis taip pat uždarė tarptautinius oro uostus, mokyklas, barus ir klubus, o visiems iš užsienio grįžtantiems žmonėms įvedė privalomą karantiną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA