Kauno naktiniai klubai stabdo veiklą: „Lizdas“ lankytojams šįvakar siūlys alternatyvą | Kas vyksta Kaune

Kauno naktiniai klubai stabdo veiklą: „Lizdas“ lankytojams šįvakar siūlys alternatyvą

Asociatyvi / „Lizdo“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Penktadienio, kovo 13-osios, mėnulio pilnaties vakarą kauniečiams teks praleisti gerokai ramiau nei įprasta. Mieste neveiks dauguma naktinių klubų ir iki išnaktų dirbančių barų. Toks buvo ketvirtadienį Vyriausybėje priimtas sprendimas – nurodyta stabdyti naktinių klubų ir barų, kuriuose susirenka daug žmonių ir nėra galimybės išlaikyti tinkamus atstumus, veiklą. Portalas „Kas vyksta Kaune“ pasidomėjo, kaip į šį draudimą reaguoja Kauno naktinių klubų veiklų organizatoriai.

Linksminsis nuotoliniu būdu

Dauguma populiariausių Kauno naktinių klubų tik penktadienį po pietų socialinėse paskyrose skubėjo pasidalyti žinutėmis apie atšaukiamus renginius ir stabdomą veiklą. Matomoje vietoje informaciją, kad nedirbs nuo kovo 13 iki 27 d., skelbė „Lizdas“, jų pavyzdžiu apie 15 val. pasekė ir „Taboo“ bei „DejaVu“. Informacija, kad vakare nedirbs, socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje dalijosi „Mojo Lounge“. „Gargaro“ puslapyje vis dar buvo suplanuotas Omerta pasirodymas, kurį ketino aplankyti 360 svečių, tačiau pats Omerta „Instagrame“ šį įvykį atšaukė.

„Vertinu situaciją teigiamai, taip ir turėjo būti padaryta. Bendrauju su panašių klubų savininkais Kopenhagoje, Berlyne – visur stabdoma barų veikla, kur susirenka daug žmonių. Juk naktinis klubas – tai tokia gana toksiška vieta, kur žmonės yra arti vienas kito, todėl tikrai neįmanoma užtikrinti tokiu atveju būtinų saugaus atstumo reikalavimų“, – portalui sakė „Lizdo“ savininkas Mantas Pakeltis. Jis atvirai kalbėjo, pats, kaip klubo savininkas, jaučiantis ir asmeninę atsakomybę už tai, kad jo klientai būtų saugūs.

„Būtų tikrai neatsakinga užsiimti tokia veikla šiuo metu“, – sakė jis. Tiesa, vyras prisipažino, kad patirs ir tam tikrų sunkumų, todėl tikisi, kad ir valstybės institucijos atsižvelgs į situaciją.

„Jei mes paisome nurodymų, būtų gerai, kad ir valstybė taikytų nuolaidų verslui. Nes jei nevykdome veiklos, gal galima būtų atidėti ir mokesčių mokėjimą, pavyzdžiui PVM“, – kalbėjo M. Pakeltis.

Optimistiškai nusiteikęs klubo savininkas taip pat sugalvojo ir netradicinį sprendimą – nors šįvakar lankytojų „Lizde“ nebus, su keliais bendraminčiais jie surengs vakarėlį, kurį transliuos gyvai ir kvies drauge svečius linksmintis nuotoliniu būdu.

Rizika kainuotų per brangiai

Kad „DejaVu“ tikrai nedirbs, portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino ir klubo savininkas Daivaras Judinas. „Kadangi mūsų klubas yra tokia vieta, kuri priskiriama prie renginių organizavimo, nes klube gali susirinkti keli šimtai lankytojų, tai mes tikrai privalome stabdyti savo veiklą. Taip pat turime ir tam tikrą socialinę atsakomybę – norime, kad klientai būtų saugūs ir sveiki“, – sako jis.

D. Judinas pripažino, kad susiduria su tam tikrais iššūkiais, kurie nebuvo suplanuoti – tiek finansiniais, tiek darbuotojų. Tačiau pasidžiaugė, kad iki šiol nesulaukė nei vienos neigiamos reakcijos – visi geranoriškai sutiko perkelti darbus į vėlesnį laiką – tiek atlikėjai, tiek klubo personalas.

„DejaVu“ savininkas taip pat valdo restoraną „Nuogas“, kuris dirbs, tiesa, šiek tiek ramesniu formatu. „Buvome suplanavę pasirodymus – jų nebus, bet galima bus ateiti, pavalgyti, tiesiog laiką leisime šiek tiek ramiau. Kviečiame svečius paisyti higienos reikalavimų, išlaikyti didesnius atstumus, neiti į viešumą, jei stebi persišaldymo simptomus“, – sakė jis.

Minčių, kad galėtų nepaisyti draudimų ir toliau organizuoti linksmybes, D. Judinas sako neturėjęs. „Juk akivaizdu, kad net jei ir surengsi renginį, vis tiek tai nebebus eilinis savaitgalis, todėl klientų bus nedaug, o toks neatsakingumas tavo įstaigai ateityje sugadins reputaciją“, – įsitikinęs vyras. Jo manymu, rizika viskuo, ką esi nuveikęs, jei kažkas susirgtų iš svečių, kainuotų pernelyg brangiai.

Maitinimo įstaigų veikla nestabdoma

Kaip pranešė BNS, apie tai, kad naktiniai klubai dėl koronaviruso grėsmės dviem savaitėms turėtų stabdyti veiklą ketvirtadienį Seime pareiškė Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, kuris yra ekstremalios situacijos dėl koronaviruso valdymo grupės vadovas. „Naktiniai klubai, kuriuose susirenka daug žmonių, turėtų veiklą sustabdyt dviem savaitėms. Tai yra ne rekomendacija, tai yra privaloma vykdyti“, – teigė jis.

A. Veryga taip pat pridūrė, kad reikalavimas įsigalioja nuo penktadienio septintos ryto, tačiau jis negalios vietoms, kuriose teikiamos maitinimo paslaugos. „Pats baras, jeigu ten maitinimas, nedaug žmonių, mes maitinimo paslaugų neribojam“, – ketvirtadienį sakė ministras.

Pasak jo, iš pradžių veiklos stabdymą turėtų kontroliuoti patys lankytojai, tačiau vėliau naktiniams klubams, kurie nepaisys draudimo, grės baudos. Vyriausybė ketvirtadienį dėl koronaviruso grėsmės nusprendė dviem savaitėms sustabdyti visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veiklą, uždrausti keliones į kai kurias valstybes. Dalis draudimų įsigalios pirmadienį.

Penktadienį pranešta apie tris naujus koronaviruso atvejus Lietuvoje. Viso šiuo metu šalyje serga 6 asmenys, trys iš jų – Kaune. Kovo 12 d., ketvirtadienį, buvo tirti 45 asmenys, iš viso iki kovo 13 d. 8 val. ryto dėl šios pavojingos ligos atlikti 366 tyrimai. Remiantis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) surinktais duomenimis apie į pavojingas teritorijas keliavusius asmenis, stebimi 9 176 šalies gyventojai.

Nuo kovo 12 d. statistinę informaciją apie sergamumą koronavirusu numatoma skelbti kartą per dieną, rytais. Bus pateikiama informacija apie iki šiol Lietuvoje patvirtintus atvejus, apie praėjusios dienos atliktus tyrimus, bendras iki šiol atliktų tyrimų skaičius, asmenų, kurių būklę stebi NVSC, skaičius. Patvirtinus naują atvejį, būtų informuojama papildomai, kas ir buvo padaryta penktadienį 13 val.

Sergamumo koronavirusu Lietuvoje statistika pateikiama čia. Naujausiais globalaus koronaviruso paplitimo žemėlapio duomenimis, pasaulyje patvirtintų susirgimo atvejų yra 135 467, iš kurių pasveiko 69 645 ir mirė 4 981 žmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA