Eksperimentas: ar įmanoma į Kauno viešąjį transportą įlipti per visas duris? | Kas vyksta Kaune

Eksperimentas: ar įmanoma į Kauno viešąjį transportą įlipti per visas duris?

Stopkadras

Savivaldybei nusprendus, nuo penktadienio įvestos naujos atsargumo priemonės Kauno viešajame transporte. Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai atkreipė dėmesį, jog įvesta tvarka veikia ne visai taip kaip buvo skelbta. Dalis autobusų vairuotojų keleivių neįleidžia per visas duris.

[galerija kiek=”4″]

Skaitytojai kreipėsi į „Kas vyksta Kaune“ norėdami atkreipti dėmesį, jog kai kurie autobusų vairuotojai keleivių neįleidžia pro priekines duris. Skaitytojo teigimu, vairuotojai nurodymus gavo iš vadovybės. Trumpojoje žinutėje, kuri buvo išsiųsta Kauno autobusų ir troleibusų vairuotojams rašoma, kad saugant sveikatą, vairuotojai turėtų vengti atidarinėti priekines duris keleiviams.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ operatorius vienoje viešojo transporto stotelėje patikrino, ar skaitytojų perduota informacija teisinga. Iš trijų stotelėje sustojusių troleibusų ir autobusų, tik vienas viešojo transporto vairuotojas atidarė visas duris. Kitų transporto priemonių vairuotojai keleiviams nurodė lipti per kitas duris. Atrodo, jog kauniečiams teks priprasti prie naujos įlipimo į troleibusus ir autobusus tvarkos.

Troleibuso vairuotojo gauta trumpoji SMS žinutė / skaitytojo nuotr.

„Kauno autobusai“ taip pat skelbia, kad šiuo metu sustabdyta prekyba bilietais pas vairuotojus. Keleiviai raginami aktyviau naudotis išmaniąja programėle „Žiogas“ arba pasirūpinti elektroninio bilieto kortelėmis ir jas papildyti.

Grynųjų pinigų atsisakymas, kaip teigė savivaldybės atstovai, prisidės prie papildomos prevencijos apsaugant viešojo transporto vairuotojus nuo kontakto su keleiviais ir padedant išvengti galimų viruso grėsmių.

Stop juosta autobuse / skaitytojo nuotr.

Keleivių kontrolė, vykdydama bilietų tikrinimą, iki pirmadienio (kovo 16 d.) atsižvelgs į aplinkybes, kai keleiviai negali įsigyti bilietų, nes vyksta iš ten, kur nėra jų platinimo vietų ar šių nedarbo metu.

„Mums rūpi kauniečių sveikata. Rūpinamės ne tik keleivių patogumu, bet ir saugumu. Tačiau lygiai taip pat privalome užtikrinti ir kiek įmanoma saugesnes darbo sąlygas vairuotojams, kad apsaugotume juos nuo virusų. Tikime, kad šiandien priimti sprendimai prisidės prie šių tikslų“, – „Kas vyksta Kaune“ ketvirtadienį sakė bendrovės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA