Akibrokštas Kovo 11-osios išvakarėse: Kauną išmargino svastikomis ir sovietinėmis žvaigždėmis | Kas vyksta Kaune

Akibrokštas Kovo 11-osios išvakarėse: Kauną išmargino svastikomis ir sovietinėmis žvaigždėmis

Kauno AVPK nuotr.

Kauno apskrities policijos pareigūnai per kelias dienas sulaikė du jaunuolius. Vienas jų svastikos ženklais galimai niokojo Vilijampolės rajoną, o antrasis parduotuves ženklino sovietine simbolika. Pradėti ikiteisminiai tyrimai.

[galerija kiek=”4″]

Kovo 9 d. apie 6.30 val. Kaune, Raudondvario pl. buvo pastebėta, kad ant elektros skydinės nupiešta svastika ir nacistinis užrašas „Žydai lauk“, „Rusai lauk“ bei „Heil Hitler Hitler“. Kitą dieną, kovo 10 d., apie 10.30 val. toje pačioje gatvėje esančioje parduotuvėje pastebėta, kad pastato išorėje ir viduje nupiešti svastikos ženklai.

Šiandien ryte, kovo 13 d., apie 8.00 val. buvo sulaikytas teisėsaugos institucijoms žinomas jaunas kaunietis, gimęs 1995 metais.

Dėl abiejų atvejų Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 170 str. 2 d., dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę. Už tai vyrui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kauno apskrities policijos pareigūnai netruko išaiškinti ir sulaikyti dar vieną asmenį, galimai išpaišiusį pastatą sovietine simbolika Kaune.

Kovo 11-osios naktį, apie 1.10 val. Kaune, Raudondvario pl., ant parduotuvės pastato rudais dažais buvo užrašyta sovietinis užrašas „CCCP“ bei nupiešta simbolika – žvaigždės.

Tą pačią dieną apie 15.30 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai Kaune, Kalnų g., sulaikė Marijampolės apskrities gyventoją, gimusį 1998 metais. Kadangi viduje buvę du vyrai į patalpas policijos pareigūnų neįsileido, šie buvo perspėti, tačiau vis tiek nevykdė teisėtų reikalavimų atidaryti duris.

Panaudojus laužtuvą buvo patektą į vidų, kur buvo rasti rudos spalvos dažai bei sovietinės žvaigždės kartoninis trafaretas.

Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 170 str., dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę. Vyrui už šią nusikalstamą veiką gresia ir laisvės atėmimas.

Abu tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 6-ojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA