V. Matijošaitis papasakojo, kaip Kaunas elgsis paskelbus ekstremalią situaciją | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis papasakojo, kaip Kaunas elgsis paskelbus ekstremalią situaciją

R Tenio nuotr.

Reaguojant į koronaviruso grėsmes, Kaune bus atšaukiami masiniai renginiai, keičiama tvarka viešajame transporte.

„Neketinome demonstruoti didvyriškumo savavališkai griebiantis kardinalių sprendimų. Todėl ir nesistengėme iš pat ryto užbėgti įvykiams už akių. Lenktyniavimas bei skuboti veiksmai tokioje situacijoje tikrai nėra efektyviausia išeitis. Taigi šiuo atveju išlaikėme subordinaciją ir nutarėme veikti laikantis nacionaliniu mastu teikiamų instrukcijų šiai ekstremaliai situacijai valdyti“, – komentare sako Kauno meras.

V. Matijošaitis pritaria Vyriausybės posėdyje priimtiems sprendimams stabdyti ugdymo procesą ir uždrausti viešuosius renginius: „Nedelsiant imsimės juos įgyvendinti. Artimiausiomis dienomis Kaune turėjo vykti nemažai didelio masto renginių, tačiau žmonių sveikata ar net gyvybė yra aukščiau visko“.

Ketvirtadienį Kaune vyko pasitarimas su ligoninių, Kauno poliklinikos bei Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovais. Pasak mero, yra baigiami pasirengimo darbai, ruošiamos papildomos patalpos pacientų karantinavimui, saviizoliacijai, jei situacija paaštrėtų ir būtų fiksuojamas viruso proveržis.

Miestas taip pat gausiai papildė dezinfekanto atsargas, kuriomis pagal poreikį aprūpino švietimo ir kitas savivaldybei pavaldžias įstaigas.

Mero teigimu, jau nuo ketvirtadienio įvedami pokyčiai viešajame transporte. Keleiviai galės įlipti į autobusus bei troleibusus pro visas duris. Tai prisidės prie geresnės oro cirkuliacijos transporto priemonėse bei tolygesnio keleivių srautų pasiskirstymo.

Taipogi nuo penktadienio „Kauno autobusai“ stabdo prekybą bilietais, įsigyjant juos pas vairuotojus. Keleiviai raginami aktyviau naudotis išmaniąja programėle „Žiogas“ arba pasirūpinti elektroninio bilieto kortelėmis ir jas papildyti. Grynųjų pinigų atsisakymas prisidės prie papildomos prevencijos apsaugant viešojo transporto vairuotojus nuo kontakto su keleiviais ir padedant išvengti galimų viruso grėsmių.

Kaip rašoma Kauno mero komentare, keleivių kontrolė, vykdydama bilietų tikrinimą, iki pirmadienio (kovo 16 d.) atsižvelgs į aplinkybes, kai keleiviai negali įsigyti bilietų, nes vyksta iš vietų, kur nėra jų platinimo vietų ar šių nedarbo metu.

„Uoliai sekame situaciją, konsultuojamės su specialistais, paisome jų rekomendacijų“, – sako Kauno meras.

Vyriausybė ketvirtadienį pritarė Valstybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) siūlymui dėl koronaviruso grėsmės dviem savaitėms sustabdyti visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veiklą, uždrausti keliones į kai kurias valstybes.

Taip pat dviem savaitėms uždaromos visos kultūros, laisvalaikio, sporto ir pramogų įstaigos.

Šių priemonių imamasi pasaulyje plintant koronaviruso infekcijai ir šią savaitę nustačius du koronaviruso atvejus Kaune.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Lietuvoje šiuo metu dėl koronaviruso ištirtas 321 mėginys, nustatyti trys užsikrėtimo atvejai. Visi jie – įvežtiniai.

Pasaulinę sergamumo koronavirusu statistiką galima stebėti čia. Naujausiais duomenimis, patvirtintų susirgimo atvejų yra 127 863, iš kurių mirė 4 718 ir 68 310 žmonės pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA