Eurolyga svarsto galimybę stabdyti sezoną – Kauno „Žalgiris“ neskrenda į Barseloną (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Eurolyga svarsto galimybę stabdyti sezoną – Kauno „Žalgiris“ neskrenda į Barseloną (atnaujinta)

delfi.lt 2020/03/12 11:27
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl koronaviruso plitimo greičiausiai bus stabdomos ne tik NBA, bet ir Eurolygos pirmenybės. Ketvirtadienį Eurolyga pranešė atsižvelgianti į susidariusią situaciją ir informavo svarstanti galimybę stabdyti turnyrą.

Tai reiškia, kad penktadienio vakaro rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Barcelonos“ komandų greičiausiai neįvyks.

Žadama stabdyti ir Europos taurės turnyrą, tačiau galutinės oficialios informacijos vis dar laukiama.

„Remdamasi trečiadienį Pasaulio sveikatos organizacijos sprendimu paskelbti koronavirusą pandemija, Eurolyga konsultuojasi su klubais dėl laikino Eurolygos, Europos taurės ir Eurolygos jaunimo turnyro sustabdymo. Galutinis sprendimas bus išplatintas ketvirtadienį vėliau“, – rašoma naujausiame Eurolygos pranešime.

Dėl šios priežasties „Žalgirio“ klubas kol kas nėra išvykęs į Kataloniją ir Kaune toliau laukia Eurolygos sprendimo, ar rungtynės apskritai vyks.

Komanda užsakytu lėktuvu jau turėjo būti pakilusi skrydžiui, tačiau kol kas lieka Kaune.

„Kadangi reisas užsakytas, turime galimybę dar keletą valandų palūkėti, – tvirtino „Žalgirio“ komunikacijos vadovas Almantas Kiveris.

Netrukus jis pridūrė: „Laukiame galutinio Eurolygos sprendimo.“

Tradiciškai ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje Šarūnas Jasikevičius kalbėdamas apie susidariusią situaciją gūžčiojo pečiais.

„Manau, visiems kažkiek reikia pakentėti, yra kaip yra. Jei bus nuspręsta stabdyti čempionatą, tada vertinsime situaciją. Esame kaip ir visi kiti žmonės, laukiame informacijos, sekame naujienas, bet tuo pačiu dirbame savo darbą“, – netikėtai priverstas lūkuriuoti kalbėjo Š. Jasikevičius.

Primename, kad kol kas Eurolyga yra apsiribojusi sprendimais žaisti be sirgalių, o Milano „Olimpia Armani“ namų rungtynes yra priversta perkelti į kitas šalis. Pavyzdžiui, su Pirėjo „Olympiakos“ italai šį penktadienį žais Berlyne.

Kauno „Žalgirio“ ir „Barcelonos“ rungtynės penktadienį Katalonijos sostinėje pagal planą taip pat turėjo vykti už uždarų durų – ir be sirgalių, ir be žiniasklaidos atstovų.

Ketvirtadienio rytą stabdyti sezoną Eurolygą paragino Eurolygos žaidėjų asociacija (ELPA), kurią įkvėpė NBA pavyzdys.

Už Atlanto NBA pirmenybės laikinai buvo sustabdytos, kai koronavirusas diagnozuotas Jutos „Jazz“ vidurio puolėjui iš Prancūzijos Rudy Gobertui.

Trečiadienį ELPA tonas dar buvo nuosaikesnis ir lyga buvo prašoma atsižvelgti į žaidėjų ir jų šeimų sveikatą, tačiau ketvirtadienį organizacija jau tiesiai šviesiai pareikalavo stabdyti Eurolygos kovas.

„Išsiuntėme oficialų laišką Eurolygai. Atsižvelgdami į paskutinių dienų įvykius Europoje ir pasaulyje daug žaidėjų yra susirūpinę dėl savo ir artimųjų sveikatos. Besikeičiančios aplinkybės verčia priminti, kad Eurolyga ir jos klubai negali versti žaidėjų rizikuoti savo ir aplinkinių sveikata keliaujant ir dalyvaujant rungtynėse, nes didėja tikimybė susidurti su COVID-19 virusu.

Dėl šios priežasties mes prašome stabdyti čempionatą, kol viruso proveržis nebus sustabdytas ir rungtyniauti vėl netaps saugu“, – informuoja ELPA.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA