Ugniagesiai 15 kartų vyko šalinti išverstų medžių: gūsingas vėjas žalos pridarė ir Kaune | Kas vyksta Kaune

Ugniagesiai 15 kartų vyko šalinti išverstų medžių: gūsingas vėjas žalos pridarė ir Kaune

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/03/12 10:27
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusią parą ugniagesiai 15 kartų vyko šalinti vėjo išverstų medžių, ketvirtadienio rytą skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Daugiausia, penkis kartus, vykta šalinti medžių Kauno apskrityje, Marijampolės apskrityje – keturis, Alytaus apskrityje – du, o Klaipėdos, Tauragės, Telšių, Vilniaus apskrityse – po vieną.

Apie antrą valandą popiet Žiežmarių miestelyje Kaišiadorių rajone medis nuvirto ant automobilio ir apgadino „VW Passat“ variklio dangtį, užtvėrė kelią.

Ugniagesiai supjaustė ant kelio važiuojamosios dalies buvusį medį, nušlavė kelio dangą.

Tiesa, taip pat Kauno rajone virto ne tik medžiai. Ugniagesiai gavo pranešimą, kad Karmėlavos seniūnijoje, Biruliškių kaime, Plento gatvėje pasviręs apšvietimo stulpas. Stulpas aptvertas STOP juosta.

Kovo 11-osios vakarą ugniagesiai gavo pranešimą ir apie sulūžusį reklamos stendą Taikos prospekte. Gūsingas vėjas nulaužė reklaminio stendo atramą ir ją pavojingai pakabino virš kelio. Stendo dalis buvo nupjauta ir nuleista ant žemės, nukirptas elektros įvadas.

Kaune Breslaujos gatvėje ugniagesiams teko gelbėti ir Lietuvos trispalvę, kuri buvo įsipainiojusi į elektros laidus.

Hidrometeorologijos tarnyba įspėja, jog stiprus vėjas pūs ir ketvirtadienį: pirmojoje dienos pusėje vakariniuose rajonuose pietvakarių vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s, antroje dienos pusėje ir vakare pietvakarių, vakarų vėjas sustiprės visoje Lietuvoje ir jo gūsiai sieks 15–20 m/s, kai kur 28–30 m/s.

Labai smarkus vėjas pūs ir kovo 13-os naktį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA