Naujausia informacija: du koronavirusu užsikrėtę asmenys izoliuoti Kaune (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Naujausia informacija: du koronavirusu užsikrėtę asmenys izoliuoti Kaune (papildyta)

Kas vyksta Kaune, DELFI 2020/03/11 10:07
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga trečiadienį patvirtino, kad Lietuvoje fiksuoti dar du koronaviruso atvejai.

„Tai yra šeima, kauniečiai, vyras ir žmona, 1980 ir 1985 metų gimimo. Jie viešėjo Šiaurės Italijoje, slidinėjo vasario 29 – kovo 6 dienomis“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė ministras.

Ministro duomenimis, kauniečiai į Lietuvą grįžo kovo 7 dieną automobiliu. Grįžę užpildė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro formą.

Iš Italijos grįžę asmenys sukarščiavo, pajuto simptomus, todėl išsikvietė greitąją pagalbą. Nuvežti į Kauno klinikinę ligoninę jie buvo apžiūrėti, vėliau specialiu tyrimu porai buvo nustatytas koronavirusas.

Kauniečių šeima izoliuota Kauno klinikinėje ligoninėje. Su jais kontaktavę du asmenys izoliuoti namuose. A. Veryga juos apibūdino kaip aukštos rizikos, tai yra artimi giminaičiai.

Papildyta 10.56 val.

Kauno klinikinės ligoninės generalinės direktorius prof. Albinas Naudžiūnas pasakojo, kad porai kovo 9 dieną pradėjo skaudėti gerklę, kovo 10 jiems pakilo temperatūra.

„Elgsimės taip pat, kaip Šiaulių ligoninė, kartosime tyrimus. Šiuo metu ligoninėje stebimi 8 žmonės, iš jų 2 vaikai. Visi jauni žmonės, slidininkai, grįžę iš Šiaurės Italijos“, – sakė A. Naudžiūnas.

Kaip sakė ligoninės generalinis direktorius pakilusi temperatūra nebuvo labai aukšta, tačiau, įvertinę savo riziką, pora išsikvietė greitąją ir buvo išvežti į Kauno klinikinę ligoninę.

„Jie buvo izoliuoti bokse, kadangi yra pora, kad jiems būtų patogiau, viename bokse ir dabar yra. Temperatūra 37,5, jų klinikinė būklė yra gera, kraujo tyrimas yra normalus, viskas su jais yra neblogai“, – kalbėjo prof. Albinas Naudžiūnas.

Todėl galima sakyti, kad jų būklė nėra labai sunki, palyginus su kitais užsikrėtusiais.

Šiuo metu ligoninėje iš viso stebimi 8 žmonės, 6 iš jų yra suaugusieji, 2 vaikai. Iš šių 8 žmonių 2 koronavirusas yra patvirtintas. Suaugusieji yra jauni žmonės, slidininkai, grįžę iš Šiaurės Italijos, tačiau nesusiję tarpusavyje.

Sveikatos apsaugos ministras sakė, kad nuo vakar išplėstas aprašymas, kuriems žmonėms Lietuvoje gali būti atliekamas koronavirusas. Nuo šiol dėl šio viruso bus tikrinami ne tik asmenys, buvę rizikos šalyse, bet ir tie, kuriems pasireiškė neaiškios kilmės pneumonijos.

Kovo 11 d. 8.00 val. duomenimis:

Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų: 3 (1 patvirtintas 2020-02-28 4.00 val., 2 patvirtinti 2020-03-10 22 val.)

Per vakar dieną ištirta: 15

Iki šiol iš viso atlikta tyrimų dėl įtariamo koronaviruso: 290

Laukiama rezultatų dėl: 11 mėginių (pradėta tirti)

NVSC turimi duomenys apie keliavusius į teritorijas, kur vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje (stebima jų sveikatos būklė): 5567 asmenys (2020-03-10 duomenys)

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronaviruso (COVID-19) atvejis Lietuvoje nustatytas vasario 28 d. Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) 2020 m. vasario 24 d. grįžusiai pacientei. Daugiau informacijos čia.

Šiuo metu rizikingomis šalimis laikomos: Kinija, Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Singapūras, Vokietija, Prancūzija, Ispanija ir visa Italija (informacija atnaujinta 2020-03-10).

Daugiau informacijos dėl naujojo koronaviruso galima teirautis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro karštąja linija tel. +370 618 79984 ir +370 616 94562 (visą parą)

elektroniniu paštu: koronavirusas@sam.lt

Pasaulinę sergamumo koronavirusu statistiką galima stebėti čia. Naujausiais duomenimis, patvirtintų susirgimo atvejų yra 119 134, iš kurių mirė 4 285 ir 65 779 žmonės pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA