Kauniečiai iškilmingai švenčia Lietuvos nepriklausomybės jubiliejų | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai iškilmingai švenčia Lietuvos nepriklausomybės jubiliejų

R. Tenio nuotr.

Lietuvai švenčiant Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį, kauniečiai šiai progai suorganizavo tikrą renginių maratoną. Šventiniai koncertai ir ekskursijos, taip pat įtraukiantys edukaciniai užsiėmimai ir dirbtuvėlės. O pačioje miesto širdyje – išskleista rekordinė Lietuvos vėliava.

Vidurdienį Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje prasidėjo iškilmingas šventės minėjimas. Tradiciškai įvyko Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija.

Taip pat, susirinkusieji stebėjo Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės jaunųjų šaulių pasižadėjimo ir šaulių priesaikos ceremoniją ir gėlių padėjimą.

Vėliau svečius džiugino šventinis koncertas, kuriame miestiečiams pasirodė atlikėja Aistė Pilvelytė, grupė „MAN-GO“ ir kiti.

Šalia karo muziejaus, sutvarkytoje Vienybės aikštėje, kauniečius taip pat stebino išskleista rekordinio dydžio Lietuvos trispalvė.

[susije_video kurie=””]

Mažieji galėjo pasidžiaugti vykstančiomis kūrybinėmis vėjo malūnėlių, trispalvių atminimo dovanėlių gaminimo dirbtuvėlėmis, o visus susišildyti kveitė vaišindami karšta arbata.

Daugiau renginių šią šventinę dieną rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA