Kovo 11-ąją savo trisdešimtmetį Lietuvoje mini per šimtą gyventojų ir nemaža dalis įmonių | Kas vyksta Kaune

Kovo 11-ąją savo trisdešimtmetį Lietuvoje mini per šimtą gyventojų ir nemaža dalis įmonių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiais metais kovo 11-ąją Lietuva mini trisdešimtąsias nepriklausomybės atkūrimo metines. Tai – ypatinga proga įvertinti nueitą kelią ir pasiektą pažangą. Ne ką mažiau ypatingus jubiliejus šiemet švenčia ir daugiau kaip šimtas gyventojų bei maždaug du tūkstančiai juridinių asmenų.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena neabejotinai yra visų valstybės piliečių šventė. Ši diena dar ypatingesnė yra beveik 8 tūkst. Lietuvos gyventojų, kovo 11-ąją švenčiančių savo gimtadienius, rašoma Registrų centro pranešime žiniasklaidai.

Registrų centro tvarkomo Gyventojų registro duomenimis, šią valstybei istorinę dieną gimusių asmenų yra net 7 675: beveik 4 tūkst. moterų ir beveik 3,7 tūkst. vyrų.

Na, o savo jubiliejų kartu su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečių šiemet švęs net 113 šalies vyrų ir moterų.

Savo veiklos trisdešimtmetį šiemet mini ir daugiau kaip 1,7 tūkst. juridinių asmenų, šiuo metu įregistruotų Juridinių asmenų registre. Didžioji dalis jų įsteigta jau po to, kai 1990-ųjų kovo 11-ąją Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pasirašė Lietuvos nepriklausomos valstybės atkūrimo aktą.

Tačiau buvo ir tokių, kurie savo veiklą pradėjo pačiais nepriklausomybės atkūrimo priešaušriais.

Na, o pirmasis jau po nepriklausomybės atkūrimo įsteigtas ir šiandien vis dar veikiantis juridinis asmuo, Juridinių asmenų registro duomenimis, yra Panevėžio sporto klubas „El-Eko Sport“, įregistruotas 1990 metų kovo 12 dieną.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena atsispindi ir kituose Registrų centro tvarkomuose registruose. Štai pavyzdžiui, visoje šalyje yra net 14 Kovo 11-osios gatvių.

Jas galima rasti Kaune, Alytuje, Grigiškėse, Marijampolėje, Naujojoje Akmenėje, Pumpėnų miestelyje (Pasvalio raj.), Radviliškyje, Pasvalio rajone esančiame Smilgelių kaime, Šalčininkuose, Šeštokų miestelyje (Lazdijų raj.), Šilalėje, Tauragėje, Utenoje ir Vilkaviškyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA