Populiarios oro linijų bendrovės atšaukia dar daugiau skrydžių (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Populiarios oro linijų bendrovės atšaukia dar daugiau skrydžių (atnaujinta)

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/03/10 09:59
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Wizz Air“ praneša, kad nuo kovo 12 d. sustabdo skrydžius į Tel Avivą ir Eilatą dėl paskelbto 14 dienų karantino Izraelyje siekiant suvaldyti koronaviruso protrūkį. Latvijos nacionalinė aviakompanija „Air Baltic“ taip pat papildomai atšaukia dar daugiau skrydžių.

Skrydžiai iš Vilniaus į Tel Avivą ir Eilatą sustabdyti iki kovo 23 d. imtinai, rašoma oro linijų bendrovės pranešime žiniasklaidai.

Visi keleiviai, įsigiję bilietus šia kryptimi, informuojami ir automatiškai jiems siūloma skrydžio alternatyva anksčiausia įmanoma data.

Keleiviai, kurie bilietus įsigijo tiesiogiai wizzair.com svetainėje arba per aviakompanijos mobiliąja programėlę sulauks el. laiško, kuriame jiems siūlomas nemokamas skrydžio pakeitimas, visiškas pinigų grąžinimas arba 120 proc. sumokėtos sumos sugrąžinimas į jų „Wizz Air“ sąskaitas.

Keleiviai gali rinktis iš aukščiau paminėtų pasirinkimų paspausdami nuorodą el. laiške arba bendrovės savitarnos platformoje.

Oro linijų bendrovė primena, kad gali informuoti tik tuos keleivius, kurie skrydžius užsisakė per wizzair.com arba oro bendrovės mobiliąją programėlę. Keleiviai, kurie užsisakė bilietus per kelionių agentūras, įskaitant internetines kelionių agentūras, turėtų susisiekti su įmone, kurioje įsigijo bilietus.

Pirmadienį Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) paskelbė, kad plintant naujajam koronavirusui, Izraelis taikys dviejų savaičių karantiną visiems į šalį atvykstantiems žmonėms.

Papildyta 10.38 val.

„Air Baltic“ papildomai stabdo dar daugiau skrydžių

Latvijos nacionalinė aviakompanija „Air Baltic“ papildomai sustabdytiems skrydžiams iš Rygos į Milaną ir Veroną atšaukia 370 reisų kovo 29-osios – gegužės 31 dienos laikotarpiu.

Oro vežėja skelbia, jog su keleiviais, užsakiusiais bilietus į atšaukiamus reisus, susisieks individualiai, kad pasiūlytų alternatyvų.

Bendrovės atstovė spaudai Alisa Briedė tikino, kad dauguma keleivių tuo laikotarpiu numatytus kelionių tikslus galės pasiekti tą pačią arba kitą dieną.

Praėjusį savaitgalį „Air Baltic“ pranešė, jog vadovaudamasi Latvijos ligų profilaktikos ir kontrolės rekomendacijomis iki balandžio pabaigos stabdo skrydžius į Milaną ir Veroną bei atgal.

Iš Rygos į šiaurinę Italiją taip pat skraidina Airijos aviakompanija „Ryanair“, kuri paskelbė, kad nuo kovo 17-osios sumažins reisų į Bergamą skaičių.

„Ryanair“ taip pat pranešė, jog dėl koronaviruso epidemijos plitimo nuo kovo 10-osios iki balandžio 8-osios stabdo Italijos vidaus maršrutų aptarnavimą bei dar labiau retina išorinius reisus į šiaurinės Italijos oro uostus.

Išplatintame pranešime spaudai rašoma, kad oro linijų bendrovė „airBaltic“ keleiviams leis pasikeisti skrydžių bilietų datą nemokamai. Šis pasiūlymas galioja rezervacijoms, atliktoms tarp kovo 10 d. ir kovo 31 dienos. Kelionė data gali būti keičiama į ne vėlesnę nei 2020 m. gruodžio 31 dieną.

„Mes aiškiai matome, kad keleiviai nori keliauti ir planuoti vėlyvas pavasario bei vasaros atostogas. Šis žingsnis suteiks žmonėms lankstumo, kad jie galėtų lengvai užsisakyti kitą kelionę“, – sako Martinas Gaussas, „airBaltic“ generalinis direktorius.

Šis laikinas pasiūlymas galioja visoms naujoms „airBaltic“ rezervacijoms, atliktoms nuo 2020 m. kovo 10 d. iki kovo 31 dienos. Keleiviai gali nemokamai pasikeisti bilietų datą į naują, tačiau ne vėlesnę nei 2020 m. gruodžio 31 diena. Laiką galima keisti tik vieną kartą.

Skrydžio laikas turi būti pakeistas iki pirminės išvykimo datos. Jei pradinis bilieto kainos pasiūlymas nebegalioja, reikės sumokėti atitinkamą kainos skirtumą. Rezervacijos kilmė ir atvykimo vieta turi likti ta pati, kaip ir originaliame biliete.

Be to, visoms esamoms rezervacijoms, padarytoms kovo 9 d., su kelionių datomis iki 2020 m. kovo 31 d., „AirBaltic“ taip pat siūlo galimybę nemokamai pakeisti kelionės datą į naują, bet ne vėlesnę nei gruodžio 31 diena.

Pasaulinę sergamumo koronavirusu statistiką galima stebėti čia. Naujausiais duomenimis, patvirtintų susirgimo atvejų yra 114 452, iš kurių mirė 4 026 ir 65 169 žmonės pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA