Nuspręsta: dvi laisvės atėmimo įstaigos Kaune bus sujungiamos | Kas vyksta Kaune

Nuspręsta: dvi laisvės atėmimo įstaigos Kaune bus sujungiamos

BNS 2020/03/10 15:12
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nepilnamečių tardymo izoliatorius bus jungiamas prie Kauno tardymo izoliatoriaus, nusprendė Vyriausybė.

Ministrų kabineto antradienį patvirtintame sprendime nurodoma, kad sujungus įstaigas bus panaikinta bent 15 pareigybių, o tai leis per metus sutaupyti apie 400 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų ir didinti algas visiems darbuotojams. Iš viso įstaigose dabar dirba 306 darbuotojai.

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius teigė, kad įstaigose kalinami suaugę ir jauni asmenys ar nepilnamečiai ir toliau liks tuose pačiuose pastatuose, bus jungiama tik administracija.

„Mes norime centralizuoti tik bendrąsias funkcijas – buhalteriją, personalo valdymą“, – sakė E. Jankevičius.

Anot ministro, Kauno tardymo izoliatoriuje kali apie 300 suaugusiųjų, nepilnamečių izoliatoriuje – 64 jaunuoliai (iš jų – 15 nepilnamečių).

Anot ministro, sutaupyti pinigai bus skiriami pareigūnų atlyginimų didinimui.

„Turiu atsakingai pasakyti, kad nuo birželio 1 dienos abiejose šiose įstaigose nė vienas pareigūnas neuždirbs mažiau nei tūkstantį eurų“, – patikino E. Jankevičius.

Pasak ministro, nuo spalio 1-osios tūkstantį eurų atlyginimai turėtų pasiekti ir Pravieniškių, Vilniaus, Kybartų ir Marijampolės pataisos namuose, Alytuje, Šiauliuose ir Panevėžyje įkalinimo įstaigose tūkstantį eurų pareigūnų atlyginimai turėtų pasiekti nuo 2021-ųjų.

Skaičiuojama, kad reorganizuojant įstaigas, apie 70 tūkst. eurų atsieis išeitinių kompensacijų mokėjimas, tačiau ministerija tikisi šias išlaidas sumažinti, daliai darbuotojų pasiūlant kitas pareigas bausmių vykdymo sistemos įstaigose.

Vasario pradžioje paaiškėjus, kad Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose kalintas už seksualinę prievartą prieš nepilnamečius nuteistas vyras buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, nušalintas laikinasis įstaigos vadovas.

Teigta, jog įstaiga nebuvo pasiruošusi tam, kad pas juos iš Vilniaus bus perkelti nuteistieji, todėl užtruko paruošti jiems patalpas.

Ministerijos atstovai pabrėžia, kad įstaigoje laikomi suaugusieji yra apgyvendinti atskirame tardymo izoliatoriaus pastato aukšte – negali palaikyti kontaktų su nepilnamečiais.

Anot ministerijos, Kauno tardymo izoliatorius, prie kurio siūloma jungti Nepilnamečių tardymo izoliatorių, pernai pertvarkė savo struktūrą ir racionaliai planuodamas išlaidas sutaupė apie penktadalį jam skirto biudžeto lėšų.

Šiuo metu Lietuvoje veikia devynios pataisos ir sulaikymo įstaigos, jose laikoma apie 6 tūkst. asmenų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA