„Laisvės piknikas“ Kaune nebevyks: A. Tapinas metė akmenį į V. Matijošaičio daržą | Kas vyksta Kaune

„Laisvės piknikas“ Kaune nebevyks: A. Tapinas metė akmenį į V. Matijošaičio daržą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ne pirmus metus vykstantis pilietinis festivalis „Laisvės piknikas“ šiais metais Nemuno saloje nepasirodys. Pagrindinis organizatorius, Andrius Tapinas, rėžė kritikos miesto merui Visvaldui Matijošaičiui.

Savo asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje A. Tapinas pasidalino įrašu, skelbiančiu, jog festivalis iš Kauno keliasi į Vilniuje esantį Vingio parką.

„Šiek tiek naujienų apie penktąjį mūsų „Laisvės pikniką“. Jis įvyks 2020 metų rugpjūčio 29 dieną, bus dar didesnis, įdomesnis ir įspūdingesnis, bet vyks jau nebe Kaune, o Vilniuje, Vingio parke“, – skelbia A. Tapinas.

Nors organizatorius džiaugėsi kauniečių aktyviu dalyvavimu festivalyje, tačiau turėjo paaiškinimą, kodėl vis gi nuo šiol festivalį rengs sostinėje.

„Kauno vadovams didžiausias nemokamas pilietinis festivalis, pernai pritraukęs daugiau kaip 30 000 žmonių, nelabai rūpėjo. Miesto pagalba, sakykim taip, buvo minimali, o meras Visvaldas Matijošaitis per trejus metus taip ir nerado nei laiko, nei noro atvykti į „Laisvės pikniką“ – nei pasveikinti dalyvių, nei sudalyvauti diskusijose apie Kauno aktualijas“, – nuoskaudas liejo žurnalistas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, jog į renginį laiko rasdavo atvykti kiti garbūs svečiai, tokie kaip D. Grybauskaitė, G. Nausėda, S. Skvernelis, V. Pranckietis, V. Landsbergis, nacionalinės premijos laureatai ir kiti, o meras V. Matijošaitis per tiek metų nepanoro dalyvauti ir pašnekėti su susirinkusiais žmonėmis.

Nors festivalio vieta persikelia, tačiau A. Tapinas įžvelgė pozityvią pusę, jog Vingio parkas vis tik yra legendinė vieta, kuri esą mena šimtatūkstantinius Sąjūdžio mitingus ir megakoncertus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA