Lietuvos automobilių sporto federacija reaguoja į informaciją apie S.Girdausko girtumą: mūsų tikslas – saugaus eismo skatinimas | Kas vyksta Kaune

Lietuvos automobilių sporto federacija reaguoja į informaciją apie S.Girdausko girtumą: mūsų tikslas – saugaus eismo skatinimas

Kauno AVPK nuotr.

Kaip jau skelbė portalas „Kas vyksta Kaune“, antradienį paaiškėjo, kad prie vairo girtas per reidą Kaune į policijos akiratį pateko Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidentas, buvęs susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas.

Skelbiama, kad vyriškiui nustatytas lengvas, 1,07 promilės girtumo laipsnis. Už šį pažeidimą buvęs lentynininkas gali būti nubaustas bauda, siekiančia nuo 800 iki 1100 eurų, taip pat privalomai bus atimta teisė vairuoti transporto priemonę nuo 1 iki 1,5 metų.

S. Girdauskas „Kauno dienai“ patvirtino, kad toks įvykis užregistruotas. „Per pietus išgėriau taurę vyno. Gal per mažai laiko praėjo, kai sėdau už vairo. Tikrai nesijaučiau apgirtęs. Dabar nuoširdžiai apgailestauju dėl tokio savo poelgio. Anksčiau niekada nesu vairavęs išgėręs“, – teigė LASF prezidentas.

LASF smerkia Prezidento elgesį už vairo

Pasirodžius informacijai žiniasklaidoje, į situaciją sureagavo LASF valdyba, kuri teigia, jog netoleruos tokio prezidento pareigas einančio S.Girdausko elgesio.

„Norime pabrėžti, kad Lietuvos automobilių sporto federacijos valdymo organai jokiais būdais neteisina prezidento veiksmų ir fakto, aprašyto žiniasklaidos pranešimuose. Mes gerbiame ir esame tik už švarų ir saugų automobilių sportą, tarptautinio automobilių sporto kodekso normas, Lietuvos automobilių sporto kodeksą, automobilių sporto etikos normas bei Lietuvos Respublikos įstatymus.

Vienas iš pagrindinių LASF prioritetų ir strateginių krypčių yra saugaus eismo skatinimas ir įvykių kelyje prevencija. LASF smerkia ir tikrai netoleruoja bet kokių neleistinų veiksmų, sėdint už vairo ar esant kelyje. Tai galioja kiekvienam eismo dalyviui be jokių išimčių.

Mes smerkiame bet kokį mūsų bendruomenės narių įstatymų pažeidimą ir taikome visiems vienodus reikalavimus, tinkamai atstovaujant automobilių sportą. Norime pabrėžti, kad Lietuvos automobilių sporto federacija dirba automobilių sporto labui bei automobilių sporto bendruomenei ir lygiai taip pat, kaip ir visa bendruomenė, esame nusivylę susiklosčiusia situacija.

S. Girdausko sprendimo dėl šio įvykio lauksime artimiausiu metu, tai yra pačio prezidento atsakomybė ir sprendimas. Oficialiai susidariusią situaciją bus galima spręsti kovo 21 d. vyksiančiame LASF tikrųjų narių suvažiavime, kurio metu LASF tikrieji nariai galės išreikšti nuomonę dėl pasitikėjimo Sauliumi Girdausku ir spręsti tolimesnės veiklos automobilių sporto federacijoje klausimą. Visa tvarka yra aprašyta LASF įstatuose.

Atsiprašome visos savo bendruomenės už susiklosčiusią situaciją. Linkime stiprybės ir susitelkimo visai Lietuvos automobilių sporto bendruomenei“, – skelbiama federacijos interneto tinklapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA