Studentų lygos finale pergalę išplėšė daugkartiniai čempionai iš Kauno | Kas vyksta Kaune

Studentų lygos finale pergalę išplėšė daugkartiniai čempionai iš Kauno

„Facebook“ nuotr.

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) 2019-2020 metų sezono uždanga nuleista užtikrinta daugkartinių čempionų triumfu – Arūno Juknevičiaus auklėtiniai su studentiškajame krepšinyje debiutavusiu Kauno „Žalgirio“ žaidėju Roku Jokubaičiu priešakyje didžiajame LSKL finale 23 taškų skirtumu – 96:73 (24:10, 29:10, 22:23, 21:30) nukovė Klaipėdos universiteto (KU) ekipą.

Lietuvos studentų krepšinio lygos pranešime spaudai rašoma, jog VDU pagrindinei ekipai tai jau šešioliktasis LSKL čempionų titulas. Dar du kartus LSKL II vaikinų lygos nugalėtojų trofėjų yra iškovojusi ir VDU antroji komanda.

KU studentams vicečempionų trofėjus nėra svetimas – vos prieš dvejus metus klaipėdiečiai į viršų kėlė LSKL antrosios vietos taurę. Tąkart LSKL didžiajame finale KU taip pat kovėsi su VDU krepšininkais, tačiau tąkart mūšis buvo atkaklesnis – Mindaugo Stašio auklėtiniai tuomet pralaimėjo rezultatu 68:80.

Praėjusiais metais LSKL didžiajame finale VDU tik po pratęsimo rezultatu 117:113 nugalėjo Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentus, tad šiemet finale nuo pat dvikovos pradžios ėmė įrodinėti savo pranašumą.

VDU prieš klaipėdiečius pirmąjį kėlinį laimėjo 24:10, o į didžiąją pertrauką iškeliavo susikrovę 33 taškų pranašumą – 53:20. Pajūrio atstovams prieš tituluotąją VDU komandą, daugkartinę Lietuvos ir Europos čempionę nebepavyko atsitiesti – teko susitaikyti su skaudžiu pralaimėjimu.

VDU komandą šįkart į pergalę vedė ir naudingiausiojo (MVP) finalo žaidėjo prizą gavo Laurynas Birutis. Jo sąskaitoje – 18 taškų (8/8 dvit., 2/2 baudos, 3 atk. kam., 2 rez. perd., 25 naud. balai). Marijus Užupis pridėjo 12 taškų (4/7 trit.), Regimantas Miniotas (14 atk. kam.) ir Ignas Labutis – po 10 tšk. Žalgirietis R. Jokubaitis per beveik 24 minutes pelnė 8 taškus (1/3 dvit., 2/4 trit., 6 atk. kam., 9 rez. perd.).

Klaipėdos komandą bandė gelbėti 20 taškų pelnęs Ernestas Bružas, po 15 taškų surinko Nojus Mineikis (13 atk. kam.) ir Eimantas Žilius.

„Buvome išanalizavę klaipėdiečių žaidimą. Žinojome, kad varžovai labai taikliai atakuoja iš trijų taškų zonos, bet pirmoje pusėje jų pataikymas buvo gana prastas, kas mums leido susikrauti didelį pranašumą ir laimėti rungtynes“, – sakė VDU treneris Arūnas Juknevičius.

„Tikrai pelnytai patekome į finalą ir pusfinalyje nugalėjome labai galingą LSU komandą. Žinoma, iš finalo tikėjausi daugiau, bet mano žaidėjai turbūt šiek tiek išsigando, kai pamatė LKL žaidėjus – Roką Jokubaitį, Lauryną Birutį ir kitus. Pirmoje pusėje susikūrėme daug gerų progų metimams, bet nepataikėme.

Daugeliui vyrų tai buvo pirmas finalas, todėl buvo daug jaudulio, o VDU prie to pripratę ir žaidė savo žaidimą. Kalbant apie visą sezoną, vertinu labai teigiamai, nes tokiai komandai kaip mūsų patekti į LSKL finalą – didelis pasiekimas ir tikrai matau, kad daugelis žaidėjų sezono metu stipriai patobulėjo ir atsiskleidė šioje lygoje”, – teigė Mindaugas Stašys.

LSKL prezidentas R. Cibauskas kartu su Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentu Česlovu Garbaliausku, Seimo nariu Andriumi Kupčinsku ir LSKL generaliniu sekretoriumi Jonu Kurševičiumi apdovanojo finalo ketverto nugalėtojus ir prizininkus bei viso LSKL čempionato metu labiausiai pasižymėjusius žaidėjus.

Rezultatyviausio 2019-2020 metų LSKL sezono žaidėjo prizą gavo Vilniaus universiteto (VU) krepšininkas Dominykas Bučas. Jis per rungtynes vidutiniškai rinko po beveik 23 taškus. D. Bučas taip pat pasižymėjo kaip geriausias lygos kovotojas dėl atšokusių kamuolių, per rungtynes vidutiniškai atkovodavęs po 10 kamuolių.

Dar vienas VU žaidėjas – Kipras Urbanavičius gavo asmeninį prizą už rezultatyvius perdavmius. Jis per rungtynes vidutiniškai atlikdavo po 6 rezultatyvius perdavimus.

LCC krepšininkas Ernestas Jaškus tapo LSKL Mažosios taurės rezultatyviausiu žaidėju (vidutiniškai per rungtynes rinko po 14 taškų).

„Finale norėjosi daugiau intrigos, tačiau sporte nieko negali prognozuoti. Per šiuos metus buvo daug gražių ir įtemptų kovų, tačiau finale VDU jau pademonstravo išties čempionišką charakterį ir pernykščio scenarijaus su pratęsimu jau nebenorėjo“, – po finalo kalbėjo LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

Jis pabrėžė, kad LSKL misija yra plati.

„Visada akcentuoju, kad svarbu jauno žmogaus tobulėjimas visomis prasmėmis. LSKL tikslai – sudaryti kuo geresnes sąlygas jauniems žmonėms mokytis ir sportuoti bei per krepšinį į universitetus pritraukti užsienyje gyvenančius jaunus žmones. Krepšinis universitetams – savotiška rinkodaros priemonė.

Juk šioje srityje esame pavyzdys daugeliui pasaulio šalių. Mes nuolat kartojame, kad mokslai yra vertybė, kurią reikia išnaudoti. Taip pat džiugu, jog universitetai yra suinteresuoti turėti kuo geresnes krepšinio komandas, todėl geriems žaidėjams patys stengiasi sudaryti sąlygas sportuoti.

Būtent per krepšinį mes pristabdėme ir jaunų sportininkų emigraciją. Lietuvoje krepšininkai studijuoja universitetuose, tai leidžia jiems likti mūsų šalyje, čia tęsti karjerą ir, žinoma, sėkmingai ginti universitetų garbę. Džiugu, kad VDU krepšininkai nuolat garsina mūsų šalies vardą ir Europoje – yra daugkartiniai Senojo žemyno čempionai“, – džiaugėsi R. Cibauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA