Kauniečius papiktino Rotušės aikštėje pastatyti ženklai: vietoj gėlių gavo baudų | Kas vyksta Kaune

Kauniečius papiktino Rotušės aikštėje pastatyti ženklai: vietoj gėlių gavo baudų

Skaitytojų nuotr.

Dar prieš didžiąsias metų šventes Rotušės aikštėje pakeista eismo organizavo tvarka ir toliau piktina kauniečius. Vieni tvirtina naujuosius ženklus esant taip pastatytus, kad jų pastebėti neįmanoma, kiti naująją eismo tvarką prilygina biudžetiniam pasipelnymui.

Pažeidimai vyksta masiškai

Įvedus naująją tvarką, Rotušės aikšte važiuoti draudžiama nuo Muitinės gatvės link M. Valančiaus gatvės ir nuo M. Valančiaus gatvės link A. Jakšto gatvės. Seniau, kai eismas vyko aplink Rotušę, atvažiavus nuo A. Jakšto g. buvo galima važiuoti Muitinės g. Dabar iš šios pusės vairuotojus pasitinka draudžiamieji ženklai, bet ne visi juos pastebi.

Anot „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų, didžioji dalis vairuotojų vadovaujasi senąja tvarka ir važiuoja iš įpročio, tačiau neretai už kelio ženklo „Įvažiuoti draudžiama“ vairuotojus pasitinka policijos pareigūnai.

„Dabar Rotušės aikštėje policija gaudo „žioplius“. Kitaip tariant, naktį baudžia už „nematomą“ ženklą“, – sekmadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ piktinasi kauniečiai.

Įrašo autorius teigė sulaukęs žinučių iš žmonių, kurie buvo nubausti savaitgalį, praeitą savaitę ir dar anksčiau. Iš to vyras padarė išvadą, kad reiškinys masinis – esą daugybė vairuotojų dėl kelininkų klaidos nemato naujųjų ženklų ir pažeidinėja eismo tvarką, o policija tuo galimai naudojasi. Net ir pirmadienio popietę, vidury dienos, skaitytojai sakė vos per 5 min. pro ženklą pravažiavus du automobilius.

Stato mažiausius, kokius įmanoma

Ne vienas vairuotojas piktinasi, kad naujieji kelio ženklai „Įvažiuoti draudžiama“ Rotušės aikštėje įrengti daug mažesni nei įprastai ir, negana to – ypač prastai matomoje vietoje.

„Atvažiuojant nuo pilies ir sukant į kairę, naktį ženklo pastebėti beveik neįmanoma. Maži „įvažiuoti draudžiama“ ženklai blogai apšviesti. Policija turėtų ne bausi, o stovėti prie to ženklo ir įspėt dėl blogai kelininkų pastatytų ženklų“, – piktinosi kaunietis.

Kauniečiai atvažiuojant Aleksoto gatve pasigenda ir vienkryptį eismą žyminčio ženklo / Skaitytojų nuotr.

Kaip portalui nurodė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, eismo specialistai yra nusprendę mažinti vizualinę taršą, t. y. naikinti perteklinius ženklus, atramas traukti nuo pėsčiųjų takų, sumažinti ženklus iki mažiausio leistino dydžio.

Tai, „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, reiškia, kad vairuotojų pasipiktinimą keliančių kelio ženklų dydis atitinka 30 km/val. greičio zonos standartą.

Mano, kad nauja tvarka pasiteisino

M. Matusevičiaus teigimu, eismo tvarkos pažeidėjų Rotušės aikštėje pasitaiko, tačiau skundų iš vairuotojų Transporto ir eismo organizavimo skyrius nėra gavęs: „Manau daugelis supranta eismo tvarkos pakeitimo priežastis.“

Kaip „Kas vyksta Kaune“ rašė seniau, pasak Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo, Rotušės aikštę siekiama atiduoti pėstiesiems ir uždrausti tranzitą nuo Jonavos gatvės iki Vytauto Didžiojo tilto. Taip būtų mažinama oro tarša, triukšmas, didinamas pėsčiųjų saugumas.

„Manome, kad esama tvarka iš tiesų pasiteisino, t. y. sumažėjo automobilių tranzitas, padidėjo pėsčiųjų saugumas. Naujo eismo organizavimo privalumus gyventojai pastebės šiltuoju metų laiku, kai padidės pėsčiųjų srautai“, – aiškino M. Matusevičius.

„Kas vyksta Kaune“ dėl Rotušės aikštėje fiksuojamų pažeidimų nusiuntė užklausą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovei Odetai Vaitkevičienei. „Kauno dienai“ kiek anksčiau ji buvo nurodžiusi, kad nuo šių metų sausio 1 d. iki kovo 2 d. dėl kelio ženklo „Įvažiuoti draudžiama“ pažeidimo administracinėn atsakomybėn buvo patraukti 58 vairuotojai.

Gavę naujesnių duomenų, papildysime. Portalą taip pat pasiekė informacija, kad eismo situaciją Rotušės aikštėje peržiūrės savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyrius. Prireikus, ženklų išdėstymas gali būti keičiamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA