Populiari aviakompanija stabdo skrydžius į Milaną, gyventojams – perspėjimas iš ministerijos | Kas vyksta Kaune

Populiari aviakompanija stabdo skrydžius į Milaną, gyventojams – perspėjimas iš ministerijos

BNS 2020/03/08 14:18
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Aviakompanija „Wizz Air“ sekmadienį pranešė, kad stabdo skrydžius iš Vilniaus į Milaną dėl Šiaurės Italijoje paskelbto karantino. Kelionės nebus organizuojamos visą mėnesį, tuo metu Užsienio reikalų ministerija (URM) ragina Italiją aplenkti.

Skrydžiai iš Lietuvos sostinės į Milano Malpensos oro uostą sustabdyti iki balandžio 3 dienos, informavo bendrovė.

Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas BNS patvirtino, kad sekmadienį planuoti skrydžiai iš Vilniaus į Milaną ir iš Milano į Vilnių buvo atšaukti. Keleiviai už šiuos skrydžius gali atgauti sumokėtus pinigus.

Tuo tarpu Lietuvos užsienio reikalų ministerija sekmadienį paskelbė rekomendaciją nevykti į Italiją dėl koronaviruso rizikos. „Į šalį rekomenduojama nevykti“, – skelbiama ministerijos interneto svetainėje.

Italijos vyriausybė sekmadienį paskelbė karantino zoną visame Lombardijos regione ir keturiolikoje šiaurės ir centrinės Italijos provincijų, įskaitant Milaną ir Veneciją.

Šioje zonoje draudžiama įvažiuoti ir išvažiuoti iš teritorijos be pagrįstos neatidėliotinos priežasties, tačiau iš karantino zonos užsienio šalių piliečiai gali išvykti namo.

Be to, kovodama su viruso plitimu Italija taip pat visoje savo teritorijoje uždaro mokyklas, muziejus, kino teatrus, teatrus, naktinius klubus, kazino ir kitas pasilinksminimo vietas.

Priemonė paveiks daugiau kaip 15 mln. žmonių ir galios iki balandžio 3-iosios. Italijoje nuo koronaviruso mirė daugiau kaip 230 žmonių.

Pasaulinę sergamumo koronavirusu statistiką galima stebėti čia. Naujausiais duomenimis, patvirtintų susirgimo atvejų yra 106 387, jau pasveiko 60 013 žmonės, o mirė 3 594.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA